Gaaf voor Kinderen

Het grootste Maïsdoolhof van Nederland

Het grootste Maïsdoolhof van Nederland vind je in het Limburgse Nederweert-Eind. Dit moet je meemaken... (en het kan tot eind september 2017)
Trotse eigenaar Wim Gommers van IJsboerderij Gommers heeft zijn keurig onderhouden maïsveld van meer dan tien voetbalvelden groot omgetoverd tot een heuse attractie voor jong en oud.
Urenlang zoekplezier
Vierenhalf hectare zoekplezier; het Maïsdoolhof staat garant voor een leuk én leerzaam uitje! In een spannende speurtocht leren kids alles over maïs en kunnen op de uitkijktoren ontdekken wat er allemaal te zien valt in het veld. Als ze de uitgang uit het doolhof gevonden hebben, kunnen ze genieten van een bijzonder, home-made maïsijsje; een primeur in Nederland.
Lekker én gezond
Maïs is een graansoort, maar wordt vaak gegeten als groente. Oorspronkelijk komt de plant uit Midden-Amerika, waar maïs al 3000 jaar wordt gegeten. Vooral in Mexico vormt maïs de basis van diverse gerechten. Maïs is veelzijdig, lekker én gezond. Het bevat veel voedingsvezels, zo’n 3 gram (12% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid) en ondersteunt een gezonde bloedsuikerspiegel, mede door de aanwezige vitamine B en eiwitten. Door de van nature zoete smaak zijn ook veel kinderen dol op maïs.
 
Wist je dat:
* Je voor €6,- toegang krijgt tot het maïsdoolhof, inclusief een kopje koffie/thee of bekertje ranja, zakje popcorn, een blikje Bonduelle Crispy Maïs en een bolletje maïsijs.
* Je bij aankoop van 2 Bonduelle producten naar keuze bij Jan Linders supermarkten het tweede toegangskaartje gratis krijgt?
* Er ook een urnenheuvel is waar je een kijkje kunt nemen? In deze heuvel zijn twee graven met urnen te zien uit de vroege ijzertijd (600/500 jaar v. Chr.).
 
Zomers uitje voor het hele gezin
Een gezellig dagje erop uit met de kinderen? Tot eind september kun je van dinsdag tot en met zondag (met uitzondering van de laatste zaterdag van augustus) van 11.00 uur tot 20.00 uur terecht bij IJsboerderij Gommers in Nederweert-Eind voor urenlang zoekplezier in het maïsdoolhof. Kijk voor meer informatie en diverse arrangementen op www.maisdoolhofnederweert.nl.