Gaaf voor Kinderen

Griezelig gezellig Heksendoorn

De maand oktober staat in Avonturenpark Hellendoorn in het teken van heksen… Opperheks Odelia is dan de baas van het Avonturenpark…
Al jaren wil Gaaf voor Kinderen een kijkje nemen in dit familiepretpark in Hellendoorn, maar het kwam er steeds niet van. Nu verbleven wij een lang weekend bij Landal Twenhaarsveld in Holten en dus reden wij in een kwartier naar Heksendoorn. In oktober wordt het hele pretpark ondergedompeld in heksen- en Halloween-thema. Meteen na het entree lopen wij al heks Odelia tegen het lijf. Zoon Mees (11) maakt een selfie en dochter Pien (8) kijkt eerst op een afstandje toe en besluit dan (nadat Odelia, Kareltje en Jasmijn heel aardig tegen haar doen) om ook op de foto te gaan.

Pompoenentijd

We zien overal pompoenen, heksenbezems, spinnenwebben en nog veel meer griezelig, leuke accessoires. Heel Hellendoorn is omgetoverd door heks Odelia, tot een… tja, gezellig pretpark met een spannend tintje. Het is pompoenentijd, dus de oranje ‘ballen’ liggen bij ons bezoek te stralen in het zonnetje.

Het is meteen gaaf. 

Echt griezelen

Het is de dag na vrijdag de 13de, toen Avonturenpark Hellendoorn in het teken stond van Screams. Aiiii, daar zouden wij als gezin niet heen durven, want het is echt alleen voor de allerdappersten (12 jaar en ouder). Vanaf 20 uur verandert het altijd vrolijke Avonturenpark in een donkere en onheilspellende plek met scare-zones en er lopen tientallen griezels en horrorkarakters rond die je gegarandeerd de stuipen op het lijf jagen. Nogmaals, ons niet gezien… wij liepen tijdens ons bezoek op zaterdag al griezels tegen het lijf ;-).


Familie attracties
Het fijne aan dit familiepretpark is de korte afstand tussen de attracties. Bij ons bezoek waren er ook haast geen wachtrijen waardoor we heel veel van de 30 topattracties hebben bezocht. Wij hoppen van de Monorail (we zien vanaf boven het gedeelte voor echt jonge kinderen met o.a. speeltoestellen, draaimolens, zwanenbootjes en een postkoets), naar de Oldtimers, stappen aan boord bij het Galjoen, zwieren in de zweefmolen, bekijken hoe anderen nat worden in de Wild waterval en horen hoe anderen gillen in het DrakenNest en achtbaan Tornado. Wij stappen in de bootjes van Sungai Kalimantan en genieten van opspattend water. We gaan nog een keer, en nog een keer. Ondertussen genieten we van de het uitzicht op pompoenen, geraamtes en heksen.

Laser schieten
Er is veel te doen in dit attractiepark en wat wij fijn vinden, alles is redelijk overzichtelijk. De kinderen kunnen er zelf op uit als wij een kopje koffie op het terras drinken. Ondertussen bekijken we de plattegrond en besluiten dat we nog naar de Discovery club moeten om te laser schieten en nog een boottochtje te maken met de Junglemonster. De extra spannende attracties rond Halloween (waarvoor je nog extra moet betalen) laten we links liggen. De te spannende ervaring in de Rioolrat waar we in het donker langs een spookverschijning moesten (en niet durfden) was al iets te veel van het goede.
Wij zijn enthousiast over ons bezoek aan Heksendoorn en we komen graag nog een keer terug naar Avonturenpark Hellendoorn om het Aquaventura Slidepark en shows te bezoeken.

Voor de echte durfals is het park in 2018 vier avonden extra lang geopend waarvan twee avonden in het teken staan van ‘Screams’. Voor de echte durfals is het park vier avonden extra lang geopend waarvan twee avonden in het teken staan van ‘Screams’.