Gaaf voor Kinderen

LEGOLAND® Billund breidt in 2022 uit met meer dan 10 miljoen LEGO® steentjes

LEGOLAND® Billund in Denemarken heeft de nieuwste plannen voor 2022 bekend gemaakt. De nadruk ligt op creativiteit en het iconische LEGO® steentje. Seizoen 2022 start op 2 april met acht nieuwe LEGO bouw- en speellocaties en meer dan 10 miljoen LEGO steentjes. Het is hiermee de grootste renovatie van het originele familiepark sinds de opening in 1968.
De nieuwe bouw- en speellocaties zullen verspreid liggen door het hele park. Bezoekers mogen hier zelf aan de slag. Zo is er voor de allerkleinsten het nieuwe kleurrijke indoor DUPLO® gebied. In LEGOLAND® Gallery staan de meest verbluffende LEGO creaties uitgestald, gebouwd door LEGO fans van over de hele wereld. Bezoekers die hun bouwtalent verder willen ontwikkelden kunnen terecht bij de CREATIVE Workshop met het volgen van een les in de nieuwste LEGO bouwtechnieken. Mini Boats heeft de grootste renovatie ondergaan. Niet alleen is de attractie volledig onder handen genomen, ook een deel van de LEGO gebouwen zijn vervangen door gloednieuwe modellen.


Mini Boats
De gehele attractie is gerenoveerd. Een aantal LEGO modellen zijn vervangen: Vrijheidsbeeld, Taj Mahal, Sydney Opera House, Colosseum, Sphinx, London Eye en de Basiliuskathedraal.
LEGOLAND® Gallery
250 m2 indoor bouwlocatie met 12 grote tentoonstellingsruimtes en plek voor 100 LEGO creaties van LEGO fans wereldwijd. Leuk weetje; je kan hier alleen met gele LEGO steentjes bouwen.
DUPLO® Fun
250 m2 indoor speelplek vol DUPLO® steentjes voor de allerkleinsten om mee te spelen. Het ligt pal naast Hotel LEGOLAND®.
CREATIVE Workshop
Bezoekers kunnen zich voor verschillende workshops inschrijven. Deze zijn geschikt voor alle niveaus.


BUILD A BOAT - LEGOREDO® TOWN
Outdoor activiteit voor het bouwen van een eigen boot om mee te racen. Deze moet kunnen blijven drijven op de 11 meter lange LEGOREDO River. LEGOLAND medewerkers helpen bij de bouw en zorgen voor een eerlijk verloop van de races.
BUILD A BOAT - Polar Land
Ook in Polar Land kunnen bezoekers een boot bouwen om hiermee op de Polar River te racen. Het kanaal is 11 meter lang en volledig in Polar Land thema uitgevoerd.
The Great LEGO® Reef
De onderwaterwereld komt tot leven in het 200m2 “The Great LEGO® Reef”. Gelegen naast Hotel LEGOLAND en Atlantis by Sea Life.
Rebuild the World
Rebuild the World opende in juni 2021. Bezoekers kunnen hun creaties toevoegen aan de grote PLANET LEGOLAND® in het midden van de ruimte.
THE MONSTER WALL
The Monster Wall is 11 meter lang, 2,5 meter hoog en is opgebouwd uit 1,3 miljoen LEGO steentjes. Creative en fantasierijke bouwers kunnen hun eigen monstercreatie hierop vastmaken. Het staat naast de attracties Ghost - The Haunted House en LEGOREDO® Town. Sinds de toevoeging van deze muur in juli 2021 zijn er al 2.899 werkuren in gestoken.

beeld: LEGOLAND® Billund

LEGOLAND®: www.legoland.dk
VisitDenmark: www.visitdenmark.nl/denemarken/activiteiten/legoland-billund-resort