Gaaf voor Kinderen

Waterwereld Rulantica

Voor alle kleine (en grote) waterratjes is Waterwereld Rulantica een belevenis om niet snel (misschien wel nooit) te vergeten. Waarom we hier zo enthousiast over zijn? Dit waterpark heeft ons verrast, we werden er heel blij, want het is er enorm schoon, er is zoveel keus aan waterglijbanen, je kunt binnen en buiten zwemmen en er is een schitterend buitengebied waar je heerlijk in de zon kunt liggen.

‘Second gate’: Waterwereld Rulantica

Maar laten we bij het begin beginnen…  Op 28 november 2019 begon het Duitse attractiepark Europa-Park aan een nieuw hoofdstuk in de familiegeschiedenis. Op die dag opende Europa-Park de deuren van zijn ‘second gate’: Waterwereld Rulantica. Belangrijk detail: dit grootste attractiepark van Duitsland ligt in het Zwarte Woud. Voor ons (wij wonen in Castricum) is dat zo’n 650 km rijden, naar de plaats Rust waar deze belevenis te vinden is. De route reden wij in 2018 al eens, want toen bezochten wij Europa-Park voor het eerst. Een gave ervaring! We genoten toen al van alle snelle achtbanen, zelfs van een achtbaan in het restaurant.

16 landen en meer dan 100 attracties

Om het verhaal compleet te maken (en daarna vertellen je alles over het schitterende waterpark) is het goed om te weten dat Europa-Park het op één na best bezochte park van Europa is. Sterker nog: Europa-Park is al acht keer op rij uitgeroepen tot beste park ter wereld! Wauw, dan heb je heel wat in huis. Dat klopt ook, want het park is een ‘showroom’ voor andere attractieparken en wordt gerund door de familie Mack.

Wat kun je verwachten in Europa-Park? In het grote attractiepark zijn 16 Europese landen tot in de kleinste details nagebouwd. Het ene moment loop je in Italië en het volgende in Nederland (inclusief poffertjes en patat). Verdeeld over deze 16 themagebieden bevinden zich de meer dan 100 attracties en shows. Geen enkel ander attractiepark heeft zo’n groot aanbod. Ben je dol op achtbanen? Dan kom je er helemaal aan je trekken. Er staan er maar liefst 13. Maar ook voor jonge bezoekers is er veel te ontdekken in het sprookjesgedeelte en bij de vele shows.

Vanaf eind 2019 beschikt Europa-Park ook over een gigantische Waterwereld: Rulantica

Zwemmen in Duitsland

Plons! Tijd om te gaan zwemmen in Duitsland. Wij overnachten bij het Camp Resort in een huifkar, dus we pakken de auto naar Rulantica. Met onze dagkaart krijgen we een armbandje om waarmee je binnen alles doet; van het sluiten van de je kluis tot het betalen van je eten. Handig!

Zwemkleding aan, douchen en dan twijfelen waar je gaat beginnen. Wauw, wat is hier veel te doen en te bekijken. Belangrijk punt voor ons: de vloer is schoon!

We starten rustig, met een rondje dobberen in een grote band door Snorri’s Saga. We worden zelfs geholpen om netjes op de opblaasband plaats te nemen. Daarna is het heerlijk drijven door de lazy river van Snorri’s Saga. We kijken onze ogen uit als we in de stroming door indoor Rulantica worden gevoerd, langs zeemeermensen, door een kleurrijke onderwatergrot en langs een scheepswrak. Een prima begin van ons zwemavontuur in de Waterwereld. 

Buitengebied

Het is binnen aangenaam warm, maar we halen ook graag een frisse neus in het buitenbad. We zwemmen gewoon naar buiten, in het heerlijk verwarmde water. Oeh, er is een aantrekkelijke buitenbar. Daar drinken we later op de dag een alcoholvrije cocktail op een barkruk in het water. Chique hoor.

Het buitengebied is uitgestrekt en als we het toch over ‘chique’ hebben dan moeten we zeker de luxe ligbedden die je tegen extra betaling kunt huren noemen. Van een luxe strand egg tot Rulantica VIP Yachts en van strandsofa's tot stand Insels... Tja, of je gaat met je handdoek lekker liggen op een gewoon (en inclusief) ligbed. Achter Snorri Strand, de speelplaats voor alle kleine waterfans, nodigt Snorri's Duinen je nu ook uit voor een heerlijke plek in de zon. Op comfortabele ligstoelen en Strand Sofa's kan iedereen die ontspanning zoekt tot rust komen. Voor degenen die de voorkeur geven aan schaduw is er een hele reeks parasols beschikbaar.

Binnen kun je overigens ook aparte relax-ruimtes met ligbedden huren waar je met het gezin rustig bij elkaar kunt zijn.

Voor kleine waterratjes

Terug naar het buitengebied. Wauw, daar is veel te doen, zoals bij Tønnevirvel. Een attractie waar je in een bootje elkaar met grote waterpistolen nat kunt spuiten. Draai- en waterpret.

Voor kleuters en peuters is er in de buitenzone een grote, kleurrijke waterspeelplaats: Snorri Strand. De vloer is er veilig zacht en er zijn miniglijbanen en interactieve waterspelletjes. Jonge waterratjes kunnen eindeloos van de drie glijbanen bij Snorri's Rutscheplads glijden en op het land valt er van alles te ontdekken bij Snorri's Spelaborg.

Jong en oud kan zich zeker een dag vermaken bij Rulantica. Buiten is er voor iets oudere kinderen een grote slangenkop bij Svalgurok waar allerlei glijbanen en watersproeiers voor eindeloos waterplezier zorgen. Er zijn meer dan 100 verschillende speelmogelijkheden beloven spetterende momenten.

Water-Wedstrijden

Rulantica staat ook voor volop actie. Alle attracties hebben natuurlijk een naam en indrukwekkend is de Vikingløp… Jump op een mat en ga de strijd aan met je mede-glijbaanrijders. Vikingløp is de grootste raceglijbaan van Europa… Je kunt hier een wedstrijd houden met z’n achten. Op een mat, met je hoofd naar voren schiet je o het water naar beneden. Wie is er het snelst?! Beneden kun je zien wie van de acht er heeft gewonnen. Voor wie deze actie allemaal niet hoeft, kan gewoon rustige beneden kijken wie de winnaar is.

Adrenalinejunkies

Wij zijn zelf niet van die water-helden, maar adrenalinejunkies kunnen bij Rulantica zeker genieten van snelheid. Ben je niet bang uitgevallen? Laat je dan letterlijk naar beneden vallen in Vildfål. Deze attractie is de tweelingzus van Dugdrob. Wat deze glijbaan zo leuk maakt? Delen van de buizen zijn van acrylglas gemaakt, zodat je tijdens je vrije val over Rulantica uit kunt kijken.

Ook een succesnummer voor avonturiers is in Rulantica is de Isbrekker. Ga in IJspaleis Vinterhal op twee spring-banen in een rap tempo naar beneden. In plaats van lekker in het water te glijden word je op het eind in het water gekatapulteerd.

Gaaf voor wie?

Natuurlijk probeer je met het gezin de Vinter Rytt uit. Dit is een spannend tocht in een opblaasband in de halfpipe. En goed nieuws: die band wordt via een ingenieus systeem naar boven gebracht. Daar pak je een band voor maximaal vier personen, je gaat zitten en dan… goed vasthouden. De rit begint! In de Vinter Rytt ga je steil naar beneden, naar een halfpipe waarna je tegen de steile wand omhoog en weer omlaagglijdt. Gillen van plezier.

Kortom, in Rulantica is voor waaghalzen veel te doen, vermaken jonge kinderen zich in het water, maar ook voor wie gewoon rustig wil dobberen op het water is deze Waterwereld Gaaf. Je begrijpt het al: Europa-Park Rulantica is Gaaf voor het hele Gezin!

 

Wil je meer weten en lezen over waterpark Rulantica? Klik op de website van Europa-Park.

 

Tekst: Marije Smit / Schrijfster.com

Foto's: Pien Beerkens en Europa-Park