Gaaf voor Kinderen

Plopperdeplop Maja de Bij vliegt rond in Mayaland

Er is een land, ik weet niet waar… daar leefde eens een kleine bij… En ik weet nu waar dat land is! Mayaland ligt in Plopsaland De Panne. Het liedje van die leuke Maja de Bij blijft maar in mijn hoofd rond zoemen. Al is het vrolijke liedje een beetje verdreven door de hitsong bij dé attractie in Mayaland, de Bloemenmolen.

Wij waren er bij hoor, toen op 2 juli in Plopsaland De Panne, aan de Belgische kust, de nieuwe indoorzone Mayaland - in het bijzijn van Studio 100-eigenaars Gert Verhulst en Hans Bourlon – werd geopend. Wat een feest! De grootste Plopsa-investering ooit in Plopsaland heet Mayaland en is 4.500m² groot en bevat tien gave familie-attracties rond Maja de Bij en haar vriendjes, twee restaurants en een winkel. Bovendien, het is geheel overdekt. Al was dat in het eerste weekend van juli helemaal niet nodig: het was schitterend zonnig. Ik heb staan springen in de Dansende Fonteinen, zo warm was het. Eigenlijk was het heerlijk om even in de schaduw en de koelte van het indoor Mayaland verder te spelen.

 

Slapen in Sunparks

Op vrijdag stapten wij in de auto en gelukkig waren wij binnen vier uur in De Panne. Het is toch altijd een stukje rijden naar dit gave attractiepark in België. Blij verrast waren we om ons appartement van Sunparks Oostduinkerke te zien. Enkele jaren geleden verbleven we hier en toen was het enigszins teleurstellend. Nu verbleven we in een prachtig huisje, direct aan een grasveld. Dus ik ging meteen een balletje trappen, terwijl papa en mama de koelkast vulden. De vakantievilla is echt van alle gemakken voorzien en heeft ruime slaapkamers met fijne bedden. Mama wilde al bijna aan de slag met het eten, maar voor het avondeten was er gelukkig nog tijd om naar het zwembad te gaan. Dát is ook gaaf geworden hoor, met veel glijbanen en een buitenbad. Ik heb staan te springen in de golven en mijn kleine zusje had veel plezier in het mini-badje. Moe maar voldaan hebben we nog een kijkje genomen in de luxe wellness. Daar wilde mama later nog wel heen, maar de tijd vloog, dus volgende keer beter. Voor de deur van het subtropisch zwemparadijs ligt een mini-golfbaan, geheel in piratenthema. Ook iets om later te doen, want het ziet er geweldig gaaf uit. Een weekend Sunparks Oostduinkerke aan Zee klinkt lang, maar we hadden gewoon te kort de tijd om alles te ontdekken (omdat we dus een hele dag naar Plopsaland gingen). Wel zijn we nog gaan spelen bij Kids World, het overdekte speelparadijs van Sunparks. Rennen, vliegen en een beetje gillen. Zo gaaf! Eigenlijk denk ik stiekem, dat we nog een weekend terug moeten om alles beter te ontdekken. Want ik wil ook nog wel een hengeltje uitwerpen in de grote vijver en dan kan mama naar Villa Aqua.

Studio 100

Zaterdagochtend vroeg zag ik op tv al dat er een Bekende Vlaming voor de entreepoort van Plopsaland stond. Hij stond al te wachten tot hij naar binnen mocht om ’s avonds bij het openingsfeest van Mayaland te zijn. Om 10 uur stonden wij ook bij die entree en ben ik meteen op de foto gegaan met al mijn lievelings Studio 100-figuren:Kabouter Plop, Mega Mindy, Piet Piraat en natuurlijk Maja de Bij. Mijn kleine zusje vond ze eng (dat vond ik ‘vroeger’ eigenlijk ook wel). Dus zij kon van die schrik bijkomen in de tractor van Big & Betsy. Toen zijn we door het Bos van Plop gevaren en hebben we de Bumba show gezien. Allemaal toffe dingen voor ‘kleine’ kinderen. Ik wilde wel wat actie! In de Brandweer bijvoorbeeld en later in de achtbanen Rollerskater van Wizzy en Woppy en in de Vleermuis. En kijk, daar reed Mega Mindy in haar stoere wagen voorbij. Op naar de Mega Mindy Jetski dus. Dan nog in achtbaan de Draak en dobberen in de Vaat. De dag gaat veel te snel om in Plopsaland. We hebben gekeken bij de achtbaan Anubis The Ride en SpringFlyer (hoge zweefmolen), want daar durf ik echt niet in. Dat is voor 10+-ers denk ik.

Maja de Bij

Aan het eind van de dag werd Mayaland geopend, een heus indoorpark van maar liefst 4.500m²  met tien attracties die werden geïntegreerd in de prachtige bloemenwereld van Maja de Bij. Het ziet er zo mooi uit binnen. Ik wist eerst even niet waar ik moest kijken… bij de Bloemenmolen, de grootste attractie in Mayaland met een interactieve molen waarin je zelf de gondel omhoog en omlaag kunt bedienen. Verder biedt Mayaland nog drie mechanische attracties - De Swingboom, De Valtoren en de Waterlelies - en zes interactieve speelattracties zoals De Klimboom, Het Ballenbad en De Glijbaan. Heerlijk spelen en dan uitrusten bij Mr Spaghetti en Maja’s Restaurant. We konden de verleiding van de Studio 100-merchandise niet weerstaan en dus gingen we naar huis met een dvd van Dobus, K3 haarspeldjes en twee knuffels van Maja. Plopsaland is echt gaaf!

All weather-bestemming

De afdeling PR legt nog even iets meer uit over de achtergrond: “Mayaland biedt 2 belangrijke troeven. Enerzijds verhoogt de nieuwe indoorzone de capaciteit van Plopsaland De Panne. De 10 nieuwe attracties kunnen 1.500 bezoekers per uur aan. Plopsaland zal dit jaar wellicht 1,2 miljoen bezoekers ontvangen en verwacht dat dit aantal de komende jaren nog zal stijgen. Mayaland maakt het mogelijk om al deze bezoekers op een comfortabele manier te kunnen ontvangen. Dit geldt eveneens voor de 2 restaurants die 1.000 zitplaatsen bieden.

Daarnaast maakt Mayaland deel uit van het masterplan om van Plopsaland De Panne een all-weather bestemming te maken. De overdekte attracties in Mayaland vormen een mooie aanvulling op de bestaande openlucht-attracties waardoor Plopsaland een leuk attractie-aanbod biedt voor ieder weertype. Tegen eind 2014 worden de andere stappen van het masterplan afgerond: een subtropisch zwembad van 3.500 m², een theaterzaal met 1.700 zitplaatsen en een klassehotel met 80 kamers.”

In deze hoge zweefmolen durfen we niet...

Pirate mini-golf op Sunparks Oostduinkerke aan Zee met de grote glijbaan van het zwembad op de achtergrond.

Meer informatie over de Plopsa-parken op Plopsa

Dichtbij Plopsaland De Panne lekker slapen en genieten? Dan zou ik zeker naar Sunparks Oostduinkerke aan Zee gaan.

 

Tekst: Marije Smit