Gaaf voor Kinderen

Ik wil naar Toy Story Playland!

 

Ik ben al tijden een groot fan van Disneyland Paris. En nu wil ik er helemaal graag naar toe! Want op 17 augustus 2010 opent Toy Story Playland. Ik wil die gave parachutesprong van Toy Soldiers Parachute Drop wel meemaken. En de wilde rit in een speelgoedauto of een vrolijk draaiend avontuur met Slinky Dog.  

Het nieuwe themaland in het Walt Disney Studios Park wordt volgens mij echt wel een groot succes. Wij gaan er vast nog dit jaar heen! www.disneylandparis.nl  

Het themaland is voorzien van twee verschillende ingangen. Bij de hoofdingang worden de bezoekers begroet door een 4 meter hoge actiefiguur van Buzz Lightyear, terwijl de aapjes van Barrel of Monkeys® voor een vrolijk en slingerend welkom zorgen bij de tweede ingang.

 

Speelgoed
Alle elementen in Toy Story Playland zijn gemaakt van speelgoed. Zo zijn de hekjes opgebouwd uit K’NEX® en zijn voor de muren domino stenen gebruikt. Langs de paden zijn enorme Tinkertoys®, bouwstenen, een houten vliegtuigje en nog véél meer nostalgisch speelgoed te zien. ’s Avonds wordt het land verlicht door vrolijk gekleurde feestverlichting. Andy’s enorme, maar subtiele, voetafdrukken zijn in het hele land te vinden, zodat nog eens duidelijk wordt hoe klein de bezoeker hier is!

Drie compleet nieuwe attracties
In Toy Story Playland vind je drie spectaculaire nieuwe attracties voor het hele gezin:

* Toy Soldiers Parachute Drop – Zodra de sergeant “GO” roept, vliegt de bezoeker 25 meter omhoog om vervolgens naar beneden te zweven met de bekende parachutes van de Groene Soldaatjes voor een perfecte landing. De attractie ziet eruit als een echt trainingskamp, met levensgrote Groene Soldaatjes, een legerbarak, een jeep en een uitkijktoren. Zelfs de beroemde walkie-talkie van Fisher-Price ontbreekt niet. De echte fans van deze legerbasis kunnen ook nog eens op de foto als soldaat mét parachute voor een hemelsblauwe lucht bij de fotolocatie. De minimale lengte voor deze attractie is 82 centimeter.


* Slinky Dog Zigzag Spin – Deze familie-attractie is geïnspireerd door de retro “rups”. Met de bezoekers aan boord, jaagt Slinky Dog in een cirkel zijn staart achterna. Eerst langzaam, maar dan steeds sneller! Een bordspel vermaakt de bezoekers in de wachtrij en bij de uitgang staat de griezelig grote dinosaurus Rex klaar voor foto’s.

* RC Racer – Een uitdagende half-pipe die lijkt op het populaire Hot Wheels® parcours, maar dan nog véél groter! Eerst worden bezoekers door de Hot Wheels® Super Charger uit het station geschoten. Wanneer de hefboom wordt opgehaald, racet de radiobestuurde speelgoedauto van Andy via een U-vormig circuit naar de zinderende top van de 25 meter hoge half-pipe. Hier gaat écht iedereen op naar de sterren... en daar voorbij! De minimale lengte voor deze attractie is 120 centimeter.