Gaaf voor Kinderen

De boom in

alt

Het moet en kan steeds origineler! Slapen in een echte boomhut. Wij reizen af naar Frankrijk waar Keycamp vlakbij Parijs een camping met een heuse boomhut heeft. Leuk! Wat een uitzicht ook. Bovendien hebben we twee riante kamers en een dakterras tot onze beschikking. Een luxe boomhut dus. Hoog, maar niet droog… De uitspraak ‘ga jij maar even de boom in’ hebben ze bij Keycamp wel letterlijk genomen. Op verschillende campings in Frankrijk bouwden zij namelijk boomhutten. Echte! Niet zoals vroeger als kind een paar planken op twee à drie meter van de grond… Nee, via 23 grote traptreden kom je op een terras met twee slaapkamers. Zelf omschrijven ze bij Keycamp holidays: “Slapen tussen de vogels en eekhoorns, in een echte boomhut. De boomhut is onze nieuwste accommodatie, hoog in de bomen. Een zeer originele, milieuvriendelijke en avontuurlijke manier om te overnachten.” Een plattegrond van zo’n boomhut is te bekijken op: Keycamp.nl.

De camping

In het voorjaar (2008) vertrokken wij naar de camping La Croix du Vieux Pont waar één van de eerste boomhutten is gerealiseerd. Inmiddels heeft Keycamp op verschillende campings in Frankrijk boomhutten geplaatst. Want het blijkt een groot succes! Sterker nog, je moet eigenlijk nu – in januari – al boeken om deze zomer als Tarzan en Jane tussen de boomtoppen te verblijven.

Eekhoorns en vogels

De camping is van alle gemakken voorzien. Dat zien wij zo wel. Een overdekt zwembad, supermarkt, restaurant, speeltuinen, visvijver. Hier verveel je je niet snel. Wij rijden naar onze boomhut. Tjee, hoog zeg. Via 23 grote traptreden komen we op een vliegend terras met twee grote hutten. In iedere hut staan drie bedden om minimaal één grote boomstam heen. Op het terras staat een tafel met stoelen. Zo kunnen wij ontbijten tussen de vogels en eekhoorns. Maar zover is het nog niet. Eerst alle tassen omhoog. Voor een leuke acco moet je wel iets over hebben… het is even slepen. In de kamers is zelfs een wc, blijkt al snel. Je trekt door met wat zaagsel. En de zak in de pot moet je wel zelf legen. Wow! Hoe compleet wil je het hebben. Het blijkt namelijk dat wij beneden, op de grond dus, op zo’n tien meter lopen nog een tent mét gasfornuis, koelkast, tafels, stoelen en bedden hebben. Want boven kunnen we niet koken vanwege brandgevaar. Dus… wij koken beneden, slepen alles mee naar boven naar ons terras en gaan daar eten. De avond valt en onder ons vaart een bootje door (we zitten aan de rivier). Hoe vredig allemaal. Zo nu en dan zien wij op het grasveld onder ons mensen naar ‘onze boomhut’ kijken. Het gebeurt zelfs een paar keer dat iemand (vooral kinderen) de trap op komen, maar zodra ze ons zien snel wegschieten. Er hangt onderaan de trap wel een bordje dat het privé is, maar hier op de camping zie je er niets van dat deze boomhut door Keycamp wordt verhuurd.

Kraak, piep

Tijd om naar bed te gaan. Al vindt de kleine man het veel te interessant om in de boomhut te spelen. Het terras is overigens helemaal kids proof afgezet met touwen en netten. In zijn kamer staat een grote boomstam in het midden. Moe maar voldaan valt hij in slaap. Wij lezen nog even op het terras, maar het koelt snel af. Ook is het snel donker… en er is geen elektriciteit. Wij dachten nog wel slim te zijn om ons blaaskacheltje mee te nemen voor als het koud is. Nou, koud is het… maar dus geen elektriciteit. Naar bed dus. Het is even wennen, want je voelt je een beetje zweven zo tussen de bomen en alles piept en kraakt.

Dan gaat het midden in de nacht regenen. Droog is het binnen wel! Maar dat gekraak, het blijft even wennen. Dan schrikken we weer wakker van opkomend onweer. Het is nog in de verte, maar wij wachten gespannen iedere donder af. Het komt dichterbij… Wij besluiten niet langer in onze boomhut te blijven, stel het slaat in. En om deze reden staat er toch ook een tent beneden op ons te wachten?! De kleine man nemen wij al slapend mee naar beneden en leggen hem in de tent. De regen valt steeds sneller naar beneden. Maar wij liggen heerlijk in de tent én het gaat harder onweren. Wat een avontuur!

De volgende ochtend schijnt er een schraal zonnetje. Weer nemen we alles mee naar boven, naar onze boomhut. Vrolijk speelt de kleine man verder tussen de boomtoppen. Dit avontuur mag wel weekenden, weken duren…

Disneyland

De camping ligt lekker centraal, vlakbij champagneroutes en even rijden vanaf Parijs. Er is op en rondom de camping genoeg te beleven. Wij kiezen voor een dagje Disneyland Resort Paris. De Tower of Terror is net geopend in Walt Disney Studios, maar wij gaan met ons ventje lekker naar Disneyland zelf. De parade bekijken, in een paar attracties en gewoon genieten. De zon schijnt immers weer! Het attractiepark blijft leuk om te bezoeken, al hebben wij het idee dat ons mannetje van twee jaar net zo lief op de camping is.

Terug op de camping relaxen wij op ons terras tussen de bomen. Wat een vrijheid! Wij voelen ons toch wel echte avonturiers. En dat terwijl wij geen plank in elkaar hebben gezet voor deze boomhut. Dat is lekker al gedaan. Wat een topidee van Keycamp om kant-en-klare boomhutten te bouwen. Een leuke vakantie gegarandeerd!

Meer informatie:

Een boomhut boeken? Wees er snel bij… surf naar www.keycamp.nl.

Naar Disneyland Resort Paris? www.disneylandparis.com.

Tekst en beeld: Marije Smit / www.schrijfster.com.