Gaaf voor Kinderen

Logeren bij de boer in Frankrijk

Wij zijn dol op vakanties bij de boer. In Nederland zijn we al op diverse boerderijen geweest, in zo’n fijne grote tent van het Betere BoerenBed. Op en top puur genieten voor het hele gezin. Daarom ben ik nu ook zo blij dat we voor komende zomervakantie een midweek hebben geboekt als stopover naar het zuiden van Frankrijk.

Op de hoogte van Nancy, dus prima te rijden in één dag, gaan wij een paar dagen genieten op een Franse boerderij. Handig! Al vrees ik nu al een klein beetje voor de doorreis. Als mijn kinderen het ergens naar hun zin hebben, willen ze niet meer weg. Bij de boerderijen van het BoerenBed is het altijd gaaf, ook voor onze hond. Dus dat wordt na die midweek even omschakelen naar een weekje camping in de Dordogne. Voor nu, kijken we vol verwachting uit naar het Franse BoerenBed.  

 

Meer boerderijen in Frankrijk

Ontdek Frankrijk in al zijn charme, waar komt de wijn vandaan en hoe wordt die heerlijke geitenkaas gemaakt? Dat kun je ontdekken bij de 6 authentieke pareltjes van boerderijen in Frankrijk voor wie op zoek is naar een originele vakantie bij het BoerenBed.

 

Logeren op een paardenboerderij op ‘ Le domaine du Cloïtre Saint-Christophe’,  in één van hun Nobles tentes.  Meuse, Saint Mihiel. Luxe in alle eenvoud. In een prachtig groen deel van de Lorraine bevindt zich een van de nieuwste kampeerlocaties van Het BoerenBed. Het historische Domaine du Cloître Saint-Christophe, gelegen aan de rivier ‘De Meuse’ biedt 7 bijzondere tenten. De 7 canvastenten zijn de nieuwste en luxere tenten dan de normale tenten van Het BoerenBed. Deze ‘Nobles Tentes’ hebben net zoals de normale tenten echte bedden, toilet, een keuken en houtkachel, maar ook een privédouche met warm water.

Een vakantie in de mooie canvastenten die staan opgesteld bij de boerderij betekent namelijk de hele dag buiten spelen en rondhangen tussen de dieren. Vaak zijn dat koeien, schapen of geiten, maar de nieuwste locatie van deze leuke organisatie doet daar nog een schepje bovenop. Op dit domein lopen namelijk beeldschone zwarte raspaarden rond.

Naast de natuur biedt deze regio ook cultuur, historiek en archeologie. Eerbiedwekkende kathedralen en kastelen liggen op een paar vierkante kilometers van elkaar, o.a. Amiens, Reims, Troyes en Beauvais. Voor elk wat wils.

Houden jullie als gezin meer van de grillige rotskust van Bretagne, dan is  ‘ La ferme de Penquelen Huella’  jouw favoriete boerderij. Deze boerderij is gevestigd in Scaër, een plaatsje in Bretagne aan de voet van de Montagnes Noires en dichtbij Quimper en Lorient. Deze leuke boerderij heeft zijn authenticiteit weten te behouden door de jaren heen.

Op een half uurtje rijden van het blauwe water van Bénodet, bent u verzekerd van lange trektochten. vissersdorpjes, haventjes, de zee, fruit de mer, mosselen, krab, kreeft, oesters. En bent u geen visliefhebber dan zijn er ook nog de Bretoense pannenkoeken. Een bijzondere vakantiebestemming.

Ervaring ‘Holiday’ op  ‘ La Ferme de la Moricière ‘.  Een idyllische plek met uitzicht op Le Mont St. Michel.  Prachtige gelegen biologische boerderij, met oprechte gastvrijheid. Bij klaarlichte dag kunt u vanaf uw tent in de verte het schiereiland bewonderen. Alles werd zeer goed bedacht door de boer en boerin. Van lekkere dingen in de winkel, de plaats van de tenten en  warme douches. De uitstap naar het Tombelaine eiland is een echte aanrader.

In een uitzonderlijk miniatuurvallei , bevindt zich ‘La Ferme du Moncel’. Een boerderij waar de herten thuis zijn. Fay (Orne). Deze boerderij ligt heerlijk verscholen tussen de heuvels van Le Pay D’Ouche. Op slechts 2 uur rijden van Parijs. U neemt de dag zoals hij komt, niets moet alles mag. De Farmers ‘stoofpot’ naar recept van michelle die je kan koken in een echte pot boven het open vuur is een waar culinair genot. Gezelligheid is hier troef. Alom een magische plek.

Wil je zeilen, kajakken, zwemmen en nog veel meer, dan moet u bij ‘La ferme des Champeaux’, zijn. Gelegen op 9 km van het meer van La Vassivière. Limousin, Saint-Amand-le-Petit .

Neem een uniek landschap, voeg er lokale producten van hoge kwaliteit aan toe, meng dit met de gastvrijheid en de attenties van de boer en boerin en u bent verzekerd van totale rust en onvergetelijke momenten. Houdt u van watersporten, dan moet u naar het stuwmeer, één van de grootste kunstmatige meren van Frankrijk. Een plek van totale verademing.

Beleef de tijd van toen weer op ‘La Ferme de la Folivraie’. Louvières, Calvados

Gelegen op 1,5 km van het zeer bekende familiestrand, Omaha Beach en het prachtige Normandische platteland. Biologische boerderij met zeer grote moestuin. Hier ga je terug naar de essentie. Een ideale regio voor natuur en cultuur.

Meer weten over het BoerenBed? Surf dan door naar de site www.boerenbed.nl.