Gaaf voor Kinderen

Voetbaltraining in de vakantie

Onze eerste zomervakantie (ja, inderdaad wij mogen nog een keer) zit er alweer op, want in Noord-Holland hadden wij al begin juli vrij. Nog net een klein staartje van het voorseizoen konden wij meepikken op de Franse camping. Onze accommodatie, een ruime stacaravan van Eurocamp, was weer lekker luxe. Voorzien van alle gemakken, zoals een eigen wc, douche, keuken, slaapkamers met prima bedden, een terras met parasol en een barbecue. Echt relaxt. En dan de camping… wauw, een aanrader! Saint Avit-Loisirs ligt in de Dordogne en is een medium grote camping, met een groot aantal Eurocamp accommodaties (de camping zelf heeft ook echte kampeerplekken en zelf nog huisjes). Over de camping en omgeving zelf volgt nog een artikel op Gaaf voor Kinderen, maar hier willen we het nu hebben over dé topper van afgelopen vakantie: de voetballessen.

 

Soccer Station

De kinderactiviteiten van de kinderclub op Saint Avit-Loisirs zijn groots. Eurocamp pakt uit met kids clubs voor alle leeftijden, op een groot terrein in ‘het dal’ van de camping. Er staan vier grote ‘circustenten' waar activiteiten zijn voor jong tot ouder. Voor de allerkleinsten is er het Mini Fun Station (6 maanden – 5 jaar), de Leo's Fun Station voor 4 - 6 jarigen, de Mac's Fun Station voor 6 - 9 jaar, het Fun Station For All voor kids van 4 tot een jaar of 12, Base vanaf 13 jaar. Dan zijn er nog specialiteiten voor peuters, zoals Learn to Ride (fietsen) voor 3 - 6 jaar en Learn to Swim voor 1 - 5 jaar. Op de camping is een groot veld gereserveerd voor de Action Station (vanaf 7 jaar) én het Soccer Station (5 - 16 jaar). Om met de laatste te beginnen… Onze Mees (8 jaar) is meteen fan en wil meedoen met de voetballessen. Het werkt eigenlijk heel simpel en fijn. Hij kan zich per ochtend- of middagdeel inschrijven (voor 7 euro of 5x voor 27 euro) voor bepaalde trainingen. Hij kiest eerst de keepersles. Opgetogen vertrekt hij in zijn oranje tenue naar het Soccer Station en krijgt samen met nog wel veertig andere jochies een leuke les van professionele coaches. De meesten spreken Engels, maar in het hoogseizoen is er ook een Nederlandstalige coach aanwezig. Wel zo fijn, voor Mees. Aan de andere kant, voetbalspelen is wereldwijd hetzelfde en al snel hebben alle voetbalgastjes een band met elkaar. Wat een feest!

Een voetbaltraining duurt circa 2,5 uur en de kinderen kunnen in die tijd veel doen en leren, van bal controle tot dribbelen en van koppen tot keepen. Mees is blij en enthousiast en zal nog diverse voetballessen volgen. Het Soccer Station is gaaf!

Maar terwijl wij naar het voetbalveld lopen passeren wij het Action Station (vanaf 7 jaar). Midden op een groot veld, met aan één zijde de nieuwste Aspect accommodaties van Eurocamp (dus uitzicht gegarandeerd), zien wij een grote klimtoren. Hier kunnen avontuurlijke kinderen (maar ook volwassenen) vanaf abseilen en tokkelen of juist omhoog klimmen. Een prachtig gezicht hoe serieus die kleine, gekleurde helmpjes met deze actieve sporten bezig zijn in de vakantie. En altijd onder begeleiding van professionals. Een serieuze taak van Eurocamp. Dat zien wij ook wel bij het boogschieten, wat er spannend en leuk uitziet. Echt iets om een dagdeel met het hele gezin te ondernemen. Dit maakt een vakantie nét nog even leuker!