Gaaf voor Kinderen

Het Franse BoerenBed Domaine St Christophe

Als we een mailing van Het Betere BoerenBed ontvangen en zien dat er ook boerderijen in Frankrijk voorzien zijn van de luxe tenten, gaan we meteen zoeken en boeken. Een stop-over op weg naar het zuiden van Frankrijk, dát is fijn! Getriggerd door de foto’s van de schitterende zwarte paarden en door de nieuwe HeerenBoer Tent besluiten we naar Domaine St Christophe te gaan. Het concept van het BoerenBed kennen we inmiddels uit eerdere ervaringen (en dat bevalt uitstekend), maar om eerlijk te zijn hebben we niet op de landkaart van Frankrijk gekeken. Want wat blijkt een paar dagen voor vertrek… op doorreis naar de Dordogne is een boerderij met het adres Meuse, Saint-Mihiel niet heel logisch. Dan was een BoerenBed tent in de Cher, Belgische Ardennen, West-Vlaanderen of Limousin wellicht handiger geweest. Maar we zijn nou eenmaal gevallen voor de foto's met prachtige paarden. Gaaf voor Kinderen stapt dus in de auto met Mees (8) en Pien (5) plus labradoodle Takkie en rijdt richting Reims. Vlak voor vertrek neemt ‘boerin’ Savine contact op met de vraag of wij de eerste avond mee willen eten én ze stuurt nog een routebeschrijving in het Nederlands.

Echt niet goed

De TomTom brengt ons prima naar Saint Mihiel, maar het adres wordt niet herkend. Kijk, dat is dus handig zo’n boerin die van te voren mee heeft gedacht en een beschrijving van de route heeft gestuurd. Een opvallend gedetailleerde omschrijving, zo blijkt nu: “Na paaltje nr 6, iets verder is een grote bocht rechtsom, IN die bocht is links een bospad, met aan twee kanten een grote steen en aan de boom een klein bordje met Famille Priester en St Christophe. Dit bospad omhoog nemen, niet denken dat dit echt niet goed is.. want dat is het juist wel… en ongeveer na 1 km verschijnt het klooster als je het bos uitrijdt.” Wauw, deze omschrijving is exact zoals het er bij ons in de auto aan toe gaat. Want als wij omhoog rijden over een smal pad met losse steentjes en er helemaal niets te zien is, denken we letterlijk ‘dat dit echt niet goed is’. Tot, we over de berg zijn, het bos uit rijden, op een vlakte komen en een schitterend pand zien. Mét paarden in het weiland. Wij hebben het gevonden! We gaan slapen bij de boer.

 

Kerkklok luiden

Wauw, wat een prachtige locatie. De auto laten we staan en met z’n vieren plus hond lopen we de oprijlaan op, door het hek, naar een houten deur met bordje ‘entree/accueil’. Er hangt een koord en precies zoals in de omschrijving staat, luiden we de kerkklok. Luid! Direct beginnen er honden te blaffen en even is onze Takkie van de wijs. Dan komt eigenares Savine tevoorschijn en heten ons hartelijk welkom, in het Nederlands. Samen met Pieter Priester is zij hier in het Franse klooster met haar grote gezin enkele jaren geleden neergestreken, vertelt zij onder het genot van een kop koffie. We zitten in de binnentuin en we bekijken in een fotoboek op tafel de foto’s van de verbouwing van het klooster én we horen al meer over Friese paarden waarmee gefokt wordt. Alle HeerenBoer Tenten – door de familie Priester Noble Tente genaamd – hebben de namen van de kinderen. Wij verblijven in Lance, waar we via een bospad komen. De tenten staan ruim uit elkaar, in het bos. Via een smal paadje, omgeven door groen, komen wij met onze bolderkar vol vakantiespullen bij de tent aan. Wij zijn bekend met het bruine tentdoek en stappen de houten vloer op. Yes, de houtkachel staat klaar voor gebruik. Boven de houten tafel hangt de ‘kroonluchter’ maar kaarsen. Elektriciteit is er namelijk niet, dus ’s avonds gezellig de kaarsen en olielampen aan. De kinderen maken al ruzie over wie er in de bedstee of het stapelbed mag. En enthousiast trekt Mees de deur met het houten hartje open om de poepdoos te bewonderen. Dan ontdekken we de extra’s van een HeerenBoer… we hebben een eigen douche, wc en wastafel. Super! Maar wat horen we nou voor bekend geluid? Zoemende wespen. Of zijn het bijen?

Wil jij weten wat wij hebben gehoord? Klik dan verder naar onze review van het BoerenBed in Frankrijk

Het Betere BoerenBed boeken? Gan dan naar boerenbed.nl