Gaaf voor Kinderen

Ontstressen bij De Nesse

Instappen, vijf minuten rijden en dan vakantie vieren! Dát klinkt ideaal… en het is voor ons deze keer ook de waarheid. Wij gaan namelijk drie dagen op vakantie bij Minicamping De Nesse in Limmen. Tja, en wij wonen in Castricum. Dus we zouden serieus op onze fiets kunnen stappen en naar onze vakantiebestemming kunnen gaan. We pakken toch de auto, want er gaat wat te eten en drinken mee, plus vier kinderen. Bovendien, de provinciale weg oversteken met vier kinderen op een fiets is niet mijn keuze. Al jaren rijden wij over deze weg door de weilanden en wij weten dus dat er een ‘boerencamping’ ligt. Echt eens kijken op een camping in je eigen gemeente, dat doe je niet snel. Wij nu dus wel en dat gaan wij eens lekker doen door de ogen van een toerist. Inchecken maar!

Sfeervol

Eigenares Nathalie heet ons van harte welkom en loopt mee naar onze hooiberghut. Sinds 2014 staan er twee hooiberghutten op minicamping De Nesse. Dat mini valt ons trouwens wel mee, want er zijn over drie grasveldjes 23 kampeerplaatsen te vinden, plus nog een blokhut. Wij mogen in de 5-persoons hooiberghut aan de rand van de camping. Er is geen hooi in te vinden, maar wel een ontzettend gezellige inrichting in blauw/wit. Nathalie is zichtbaar trots op deze aanwinst en gelijk heeft zij. Dit ziet er gaaf uit. Sfeervol! Van het blauw/witte servies tot de tijdschriftenplank aan de wand (en kijk, daar staat de GlampingCamping gids waar ik als freelance journalist ook aan mee mag werken) en van de bedden met blauw/witte ruit overtrek tot de tafel waar later, zal blijken, druk aan geknutseld gaat worden. Voor de deur (voorzien van een ontzettend leuk muggengordijn) staat een grote picknicktafel. De zon straalt aan de hemel, de vier kinderen hebben op de camping al het vele speelgoed gevonden en ik… maak een vers kopje thee en geniet nu al. 

 

Spelen met water

Terwijl ik voor de deur van mijn hooiberghut zit, kijk ik over een veldje met diverse caravans. Nu is het zomervakantie en staan er diverse families en dat is reuze gezellig. Mijn kinderen en het geleende neefje en nichtje maken meteen vrienden. In het voor- en naseizoen zal het een stuk rustiger zijn op De Nesse omdat er dan doorgaans meer 50-plussers en actieve levensgenieters op een minicamping kamperen. Nu is het volop zomer en de zon straalt aan de hemel. Dit is met recht ontstressen op De Nesse. Diverse campinggasten vertrekken naar het strand, terwijl wij juist op de camping blijven genieten (ja sorry, wij kunnen – en gaan – al zo vaak naar het strand). De twee meiden komen met een roze poppenwagen aan en de jongens racen op een balance bike rond de hooiberghut. Bij de speeltuin is zoveel speelgoed aanwezig. Heerlijk. Inmiddels is het al best warm, zeker als je op een skelter of balance bike rond de luxe accommodatie hebt gescheurd, en de boys willen met water spelen. Zwembroeken aan (zonnebrandcrème op) en aan de slag bij de waterbak met waterpomp. Een groot succes waar de twee meisjes ook al snel aan meedoen. Deze water- en zandspeelplaats blijkt ook een nieuwe aanwinst van de camping.

Verse eitjes

Het viertal mag nogal eens campings en boerenaccommodaties testen en even denken zij dat er bij De Nesse ook geholpen mag worden op de boerderij. Op de website van De Nesse had ik al gelezen dat het niet de bedoeling is om op deze kindvriendelijke camping in Noord-Holland mee te helpen. Dochterlief is even teleurgesteld, want na haar paardrijd-avontuur bij het BoerenBed in Frankrijk had zij verwacht om hier ook op een paard te mogen zitten. Ze ziet ze immers in het weiland staan! Gelukkig is zij al snel afgeleid door de geitjes en de vogels in de volière. Overigens, in mei zijn er bij de camping wel vaak lammetjes waar de kinderen mogen kijken (daar komen we voor terug!!).

De twee meiden hebben al snel de recreatieruimte ontdekt waar zij kunnen knutselen en een tafeltennistafel en sjoelbak te vinden zijn. Aan de wand, buiten, bij dit gebouw hangen planken met hierop verse sperziebonen en eitjes. Trots komen de dames bij de hooiberghut aan met zes verse eitjes. Zoals altijd op vakantie… als je eitjes vindt, dan betekent dat pannenkoeken bakken. En ach, dat ik later die dag nog even een euro ga betalen bij dit openlucht winkeltje, dat doet er niet toe. In de hooiberghut bak ik in het keukentje op een elektrische plaat de pannenkoeken terwijl de kids buiten blijven spelen. Tot laat in de avond. Na het tandenpoetsen (dat doen we gewoon boven de wasbak) kunnen zij ook in de hooiberghut naar het toilet en duiken zij moe maar voldaan allemaal tegelijk in bed. De jongens op de twee bovenbedden, de meiden in het tweepersoonsbed en ik in het onderste stapelbed. En papa, die rijdt naar huis en slaapt gewoon thuis.

 

<Klik hier verder> om over onze tweede dag bij minicamping De Nesse te lezen.

 

Meer informatie over hooiberghutten: www.hooiberghutten.nl

Tekst en beeld: Marije Smit