Gaaf voor Kinderen

Zwemmen op de camping

Bij ons hangt de keus van een camping voor een groot deel af van het zwembad. Met een jongen van 11 jaar en een meid van 8 jaar, is een zwembad gewoon belangrijk.
Bij het zoeken naar een fijne vakantie voor de zomervakantie, waarbij wij onze keus op Bretagne hadden laten vallen, surfden we langs diverse campings.

Op de Eurocamp.nl site bleven we steken bij camping Les Mouettes. Staan daar nou serieus palmbomen langs het buitenzwembad? In Bretagne?

Yesss, boeken maar.


Zwemparadijs
Op camping Les Mouettes in Carantec treffen we een heel zwemparadijs. De schoenen gaan uit en worden in de daarvoor bestemde vakken gezet, de badmeester controleert of iedere bezoeker wel door het desinfecterende water loopt… en dan heb je gewoon keus of je binnen of buiten gaat zwemmen. Ben je 16+, dan mag je ook nog in het rustigere gedeelte in het bubbelbad toeven.

Drie glijbanen
De zon schijnt (gedurende onze vakantie van tien dagen helaas maar twee dagen) dus we gaan meteen naar het buitenbad. De palmbomen geven wat schaduw en er staan enorm veel ligbedjes. De kinderen gaan meteen op naar de glijbanen. Een klimmetje omhoog, waar je ook nog eens fantastisch uitzicht over de camping aan de baai hebt. De badmeester houdt ook hier toezicht of er niet te snel achter elkaar van de waterglijbaan wordt gegaan. Er is een supersnelle glijbaan (de kamikaze) waarvoor je 8 jaar en ouder moet zijn, een lichtblauwe en overdekte waterglijbaan van 80 meter voor kinderen vanaf 3 jaar en een iets snellere glijbaan voor kids vanaf 6 jaar. Keus genoeg. Spannend ook.


Rustig toekijken
Het fijne van camping Les Mouettes is onder andere dat je als ouders (of opa en oma) rustig kunt toekijken vanaf het terras van het restaurant hoe iedereen het water inplonst vanaf de glijbaan. Lekker relaxt zitten achter de glazen wand en kijken maar.
Voor je neus gaat ook de stroomversnelling van de verwarmde lagune. Er mag gewoon met opblaas beesten en banden door de lazy river worden gedreven over de tropische rivier.
Watersporten of bubbelen
Er is ook een zwembad waar het recreatieteam watersporten doet of in de ochtenduren baantjes kunnen worden getrokken. Aan de zijkant kun je bubbelen in het hydromassagebad.
Kinderbad
Natuurlijk is er ook aan jongere kinderen gedacht met een kinderbad. Via een beveiligd hekje kom je bij het peuterbad met speeltoestellen en waterfonteinen. Dolle waterpret! Ook hier staan ligbedjes voor ouders.


Binnenbad
Camping Les Mouettes is een serieus tropisch zwemparadijs! Wij kozen het niet voor niets… want op de dagen dat het Bretons druilerig weer is, gaan de kinderen gewoon naar het binnenbad. Je kunt gewoon binnen zwemmen op deze camping. Ruime keus dus.


Niet in zee
In de campingomschrijving hadden wij gezien dat de camping aan de baai ligt. Dat klopt absoluut, en je kijkt ook prachtig weg over zee… of over de drooggevallen baai. Het eb en vloed verschil in Bretagne is enorm. Spectaculair om te beleven. In de ochtend drijven de bootjes nog gewoon in zee. In de middag is de baai helemaal droog gevallen en kun je er zoeken naar schelpen. Fantastisch! Maar je kunt hier niet in zee zwemmen.

 

Wil je meer over de Franse camping Les Mouettes in Bretagne lezen en zien? Bekijken dan ons artikel 'Kind fotografeert camping'.

Ook fijn om te weten: er zijn Vroegboek kortingen 2018 bij Eurocamp.