Gaaf voor Kinderen

Vakantie op de camping is vrijheid!


Dat Nederlanders van kamperen houden, is algemeen wel bekend. Het geeft een groot gevoel van vrijheid en blijheid.
Okay, er zijn natuurlijk ook zat mensen die de vakantie juist niet op de camping willen doorbrengen, en dat is prima. Wij zijn zelf ook geen groot liefhebber van ‘creperen’, in plaats van het kamperen. Met in mijn achterhoofd natgeregende tentdoek, klamme slaapzakken en modderige grasvelden, gingen wij toch een paar jaar geleden met ons gezin naar de camping. Wij gingen op voor het glamping concept… dat is luxe kamperen, in een accommodatie op een camping.


Campingdorp
De eerste kampeerervaring was in een stacaravan op een camping. Het bleek ideaal, want in de accommodatie is alles aanwezig, van pannen tot bestek, van stoelen tot bedden en zelfs een eigen douche en toilet. Het was een uitstekende familievakantie! De kinderen trokken er op uit op de camping, zij gingen naar het zwembad, voetbalveld, animatieteam om te knutselen en ze speelden tot ’s avonds laat met de nieuwe vakantievrienden. Het campingleven is dan geweldig.


Ook voor ons als ouders, want wij hadden bij onze stacaravan een terras en een goed gevulde koelkast of koffiezetapparaat binnen handbereik. In alle rust was er tijd om weer eens een boek te lezen of met de kinderen een bordspel te doen. 


Op ons kampeerterrein was ook een supermarkt en restaurant aanwezig. Kortom, een campingdorp waar je eigenlijk niet meer vanaf hoeft.


De natuur in
Dat wij niet alle dagen op de camping bleven, was voor ons logisch, want wij trokken er op uit. De natuur in. Ons campingdorp van Yelloh! Village lag al midden in de natuur, maar dat wilden wij ook érvaren en dus maakten wij fietstochtjes en zelfs een kanotocht op het meer. Zalig. Vrijheid!


Na die eerste vakantie op de camping, volgenden er ieder jaar weer een nieuwe kampeerervaring. De ene keer in een superluxe, premium accommodatie en dan weer in een meer basic boomhut of yurt. Het glamping concept is goed aangeslagen dus er komen steeds meer bijzondere en fijne huuraccomodaties op de camping bij. Dat luxe verblijven op de camping bevalt ons goed!En toch, we overwegen inmiddels om zelf een caravan te kopen en dus een kampeerplaats te boeken. Op zo’n zelfde campingdorp in Frankrijk, Spanje of Portugal. Om lekker te ontspannen met het gezin! We hebben nog heel wat campings te ontdekken aan zee, op het platteland, bij een rivier of in de bergen. Op naar de volgende vakantie...

Yelloh! Village heeft zoveel keus, niet alleen aan campingdorpen maar ook aan accommodaties. Kijk maar: