Gaaf voor Kinderen

Vakantie vieren in een campingdorp

Vakantie is een tijd van relaxen en leuke dingen door, met het gezin. Voor ons betekent vakantie vieren: verblijven op een camping. Alle gezinsleden kunnen lekker doen waar ze zin in hebben. Heerlijk buiten!
Okay, het eerste besluit voor vakantie is hiermee gemaakt. We willen naar een camping. Maar dan… in welk land? En naar welke camping? Je kunt hiervoor eindeloos over internet struinen! Zo begonnen wij ook en op die manier kwamen we bij de campings van Yelloh! Village. Ik herken het logo meteen, want het is grappig gedaan met een omgekeerde ‘h’ als ‘y’.


Zelf de tent mee of huren?
Natuurlijk kun je kamperen met een eigen tent of caravan. Toch gaan wij voor een huuraccommodatie. Lekker makkelijk, alles is er dan al. Met een paar muiskliks komen wij al een heel eind op de campingdorpen van Yelloh! Village. Deze campings zijn ideaal voor gezinnen, zo lezen we. Er zijn veel voorzieningen voor kinderen, zoals aquaparken (yesss, met waterglijbanen) en kinderclubs voor diverse leeftijden. Dat er verschillende clubs voor kinderen op de camping zijn is voor onze kids prima! Zeker als ze gaan puberen, dan kunnen ze fijn naar de teens clubs (voor 13-17 jarigen). Er zijn ook clubs voor kinderen van 0 tot 4 jaar, kids clubs voor 5- tot 7-jarigen en juniors clubs voor 8- tot 12-jarigen. 

 


We kiezen voor een luxe huuraccommocatie op de camping, in relaxte stacaravan. Op sommige campings zijn ook yurts, boomhutten of lodges.
Zee, platteland, rivier of bergen
De volgende selectie voor ons is: waar willen we heen? Er zijn Yelloh! Village campingdorpen in Portugal (2 stuks), 6 in Spanje en een hele lijst in Frankrijk. Yes, voor ons wordt het Frankrijk. Liefst in een gebied waar we kunnen kanoën en misschien nog een wandeling in de Franse bergen kunnen maken. Weer met een paar muiskliks en keus tussen zee, platteland, rivier of bergen komen we op topcampings!


Terwijl de kinderen gaan genieten van de waterglijbanen in het verwarmde zwembad, kunnen ouders bijvoorbeeld relaxen in de spa op de camping. Goed plan!
Dat uitzoeken van onze kampeervakantie viel eigenlijk best mee. We kijken nu al uit naar de camping in Frankrijk, waar we fijn gaan genieten met het hele gezin!

De foto’s zijn van Constance Barthuel. Gemaakt voor Yelloh! Village. De tekst kwam ook in stand door een samenwerking met Yelloh! Village.