Gaaf voor Kinderen

Vetgave camping: Beerze Bulten

“Wakker worden, we zijn er”, zegt mama terwijl ze me wakker schudt na ruim twee uur rijden. Ik open mijn ogen en zie een vetgaaf huisje. Dit is de Youpi Lodge waarover we hebben gelezen op de website van camping Beerze Bulten. Ik ren het trappetje naar het terras op, open de deur en wauw… we kunnen boven in de vide slapen. De trap in de woonkamer komt uit bij twee bedden. Hier wil ik met mijn zusje slapen! Mama kijkt in de ruime woonkamer met roze accenten, een gezellige bank vol kleurrijke kussen en mét sfeervolle haard. Ze stookt ‘m op, want het is iets fris. We openen de deur naar de badkamer. Wat een ruimte! Er staat een bankje naast de douchecabine, handig hoor. Maar mijn aandacht is alweer buiten. Samen met mijn zus Pien ren ik naar het naastgelegen speeltuintje met schommel, zandbak en glijbaan.

 

Youpi Lodge

De accommodatie waar wij in verblijven is nog erg nieuw, het heet Youpi Lodge. Youpi! Hij is er. Het nieuwe kampeerconcept! En het is nieuw op de camping geplaatst. Ze zijn echt lekker luxe, met vaatwasser en al. En dat op de camping. Handig, voor mama. Ik mag bij nader inzien toch niet boven slapen, al zit er een hekje voor de trap. Dus ik bezet de slaapkamer met twee losse bedden. Kleding in de kast, zwembroek aan en op naar het Giga Konijnenveld. De zon schijnt namelijk, dus dat indoor spelen in het Giga Konijnenhol komt later wel. We lopen door het ‘bos’, tussen de tenten en caravans (er staan er nu in het eerste weekend van oktober niet zo veel meer) door en ik zie overal speelveldjes. Echt te gaaf. Maar we volgen de bordjes met naar het Konijnenveld, met grote houten piratenboot in het water, loopbruggen en vooral veel zand. Heerlijk om hier te spelen. Rondom het veld staan ook allemaal caravans, dat is toch perfect! Ik schiet over de kabelbaan, maak een tochtje door het doolhof en samen met diverse campingvrienden trek ik de veerpont door het water.

Kamperen

Aan het eind van deze zalig zonnige dag lopen we over de Beerze Bulten naar het restaurant, Brasserie de Hagehorst genaamd. Maar huh, wat zie ik daar tussen de bomen? Eerst een eekhoorn, maar dan ronde tenten! Echt. Ze zijn rond en ze staan van de grond. Dit blijkt het art camp te zijn met drie gekleurde, ronde tenten. Ziet er ook vetcool uit. Al vind ik ze wel wat hoog. Ik heb gehoord dat je vanuit je bed naar de sterren kunt kijken, dat is toch tof?! Verderop staan safaritenten, compleet ingericht. Daar wil ik de volgende keer wel logeren J! Gaaf dat je op deze camping op diverse manieren kunt kamperen.

Het restaurant heeft een grote speelhoek, dus papa en mama kunnen nog rustig een glaasje drinken terwijl wij spelen. Ik krijg een bordje met een Bibiburger. Mijn zus weet wie Bibi is. Een konijn. Het zusje van Bultje (de camping mascotte). Ze heeft haar als knuffelkonijn bij de receptie gezien. Morgen gaan we naar de show van Bultje. Nu eerst zalig slapen…

Prinsessenbehandeling

Ohhh, goed geslapen in deze perfecte bedden (ook goed te doen voor lange papa’s of mama’s). Ik kijk nog wat tv vanuit de hangstoel midden in de kamer. Het is zo’n fijn ding, mama herkent ‘m nog van vroeger want zo’n stoel hadden ze bij haar opa en oma. Net als de ouderwetse koekoeksklok (in een nieuw jasje). Maar die stoel hangt dus aan het plafond waardoor je er fijn mee kunt schommelen.  Een beetje chillen.

Vandaag gaan we veel doen: zwemmen en naar de wellness. Ik duik het binnenbad (er is zomers ook een fijn buitenbad) in en speel met Pien in de zandbakken en in het peuterbad, Adventure Island genaamd. Er zijn bedriegertjes, sproeiers, waterpistolen en tuimelaars. Samen met papa ga ik van de twee spectaculaire glijbanen. Favoriet is die met lichtjes, de Space Tube. In dit zwembad kun je ook je zwemdiploma halen. Dat lijkt me echt te gek, dan ga je steeds naar de camping en op zaterdag zwemmen. De lessen zijn twee uur, dan schiet het tenminste iets meer op (ik krijg thuis krap aan driekwartier zwemles). Veel te vlug is het alweer tijd voor onze wellness behandeling. Ja echt! Pien en ik krijgen een prins(essen)behandeling, terwijl papa en mama een hot stone massage hebben. Echt lachen hoor, mijn eerste scrub en rugmassage. Mijn zus krijgt ook mooie roze nagellak op. Het is echt iets voor een kinderfeestje! Mama relaxt eind van de dag nog in de speciale zoutgrot.

Giga Konijnenhol

Op naar het indoor speelparadijs. Campinggasten gaan, net als bij het zwembad, gratis naar binnen met hun pasje. In dit Konijnenhol is het lekker warm en droog, bij koud weer. Nu is het buiten zonnig, en dat in oktober. Trouwens, nu in de herfstvakantie is het ook niet slecht om hier te kamperen.  In de Youpi Lodge kun je natuurlijk het jaar rond verblijven, want buiten die gezellige openhaard zit er verwarming in de acco. In het Giga Konijnehol gaan we eerst knippen, plakken… knutselen. Om 15 uur geeft Bultje, het konijn, een show in het meeleeftheater. Echt lachen. Het publiek klapt en gilt lekker mee en ik moet erg lachen om Martijn en knuffelkonijn Bultje. We klappen als koningin Beatrix, Maxima en zwaaien als prinses Amalia. In het hoogseizoen wordt er een echte musical opgevoerd. Ik koop de cd met liedjes en dát klinkt goed. Er is zelfs een liedje over onze Youpi Lodge. Ik krijg steeds meer zin om hier volgend jaar terug te komen, want dan kan ik ook de musical zien. Of wellicht meedoen, want iedere week mogen een aantal kids aan de voorstelling deelnemen. Nu na de show met Bultje (ik ga natuurlijk met dit leuke konijn op de foto) ren ik weer naar de speeltoestellen in het speelparadijs. Om eind van de dag toch nog even uit te razen in de natuur, bij het Konijnenveld.

Terug!

In tijden heb ik niet zo’n gave vakantie gehad als hier op camping Beerze Bulten. Er is zoveel te doen, het is gezellig en midden in de natuur. Mama bekijkt de brochure en de vroegboek folder. Joepie, gaan we in de meivakantie dan terug?!

Meer weten? Klik hier om meer te lezen over een vakantie vol beleving op de Beerze Bulten.