Gaaf voor Kinderen

Expeditie Ecodrome Zwolle neemt op feestelijke wijze afscheid

alt

Expeditie Ecodrome Zwolle neemt de komende maanden op feestelijke wijze afscheid van haar publiek, voordat het park op 1 april 2012 haar deuren sluit. Om alle bezoekers te bedanken organiseert het park vanaf de kerstvakantie tot en met 31 maart 2012 extra veel entertainment. De activiteiten variëren van djembé workshops tijdens de kerstvakantie tot een dag dierverzorging voor alle dierverzorgers in spé.  Op de woensdagmiddagen extra kidsactiviteiten georganiseerd met onder andere een springkussen, een leuke film kijken en schminken. Ook staan er kriebel- en griezeldagen met slangen en insecten op het programma en kunnen kinderen bouwen met botten. Voor alle dierverzorgers in spé, worden de komende maanden tevens dierverzorgingsdagen georganiseerd.

Eind november liet Expeditie Ecodrome Zwolle weten per 1 april, in de huidige opzet, de deuren te sluiten. Dit is een direct gevolg van het feit dat gemeente Zwolle eerder dit jaar besloot de subsidie aan Expeditie Ecodrome in te trekken. Wat er na 1 april met het park gaat gebeuren, is nog niet bekend. Tot die tijd is het park gewoon geopend en worden er extra feestelijke activiteiten georganiseerd. Dit gaat in de kerstvakantie van start met het thema ‘Kerst op de Noordpool’ waarbij bezoekers alles te weten komen over het koudste gebied ter wereld. Zo draait er een film over de dieren op de Noord- en Zuidpool en is er een fototentoonstelling over deze gebieden te zien. Bezoekers kunnen hun kennis over deze gebieden testen tijdens een quiz die door Professor Weetveel wordt gepresenteerd. Daarnaast vinden er tijdens de kerstvakantie djembé workshops en indoor roofvogelshows plaats. In de weken erna worden op de woensdagmiddagen extra kidsactiviteiten georganiseerd met onder andere een springkussen, een leuke film kijken en schminken. Ook staan er kriebel- en griezeldagen met slangen en insecten op het programma en kunnen kinderen bouwen met botten. Voor alle dierverzorgers in spé, worden de komende maanden tevens dierverzorgingsdagen georganiseerd. Het volledige programma van Expeditie Ecodrome Zwolle is te vinden op www.ecodrome.nl/evenementen.

Wat is het?

Expeditie Ecodrome Zwolle laat bezoekers in de huid kruipen van een avontuurlijke ontdekkingsreiziger om zo meer te weten te komen over de natuur en de geschiedenis van de aarde. De ‘ontdekkingsreizigers’ bezoeken onder meer Expeditie IJstijd, de Jungle Expeditie, Expeditie Tijdreis en de Moerasexpeditie. In het hoogseizoen vinden in het park spectaculaire roofvogelshows plaats. Durf jij ook op expeditie?