Gaaf voor Kinderen

Nieuw: EHBO workshop kinderen aan boord, op en rond het water

alt

Joepie, ik mag deze zomer weer een paar dagen mee op de boot van opa en oma. Dat is altijd gaaf! Maar ik zal oma en opa nog wel even het volgende bericht laten lezen… lijkt me handig: “varen met kinderen is leuk en naast plezier is veiligheid aan boord heel belangrijk. Als het een keer misgaat is het goed om te weten wat je als ouder of grootouder kunt doen. Op het water is professionele hulp vaak niet direct voorhanden en dan is het belangrijk dat men zelf eerste hulp kan verlenen.”

Kids Watersport en Safety First hebben hun krachten gebundeld en bieden een workshop eerste hulp aan gericht op kinderen aan boord en rondom het water. Tijdens een 4 uur durende workshop wordt men op een praktische manier wegwijs gemaakt in het verlenen van eerste hulp aan kinderen.

Levensreddende handelingen

Een belangrijk onderdeel van de workshop is het leren reanimeren van kinderen. Want wat doe je als een kind in het water is gevallen en buiten bewustzijn is? In de workshop wordt verder aandacht besteed aan o.a. onderkoeling, oververhitting, wondverzorging, kneuzing, verstuiking, botbreuken en zeeziekte. Er is ook aandacht voor veiligheidsmiddelen aan boord, zoals reddingsvesten maar ook communicatiemiddelen.

Locatie en data

De EHBO workshops vinden plaats op vrijdag 30 maart van 18.00 tot 22.00 en op zaterdag 31 maart van 09.30 tot 13.30 bij Dekker Watersport in Zaandam. Op deze dagen wordt de workshop aangeboden tegen de speciale introductieprijs van € 30,00. De normale kosten voor de workshop zijn € 60,00. Voor aanmelden en meer informatie kan men terecht bij Kids Watersport via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 075-6153832. Bij voldoende belangstelling zullen meer workshops worden georganiseerd. Sailing Kids Kids Watersport en Safety First doneren € 5,00 per deelnemer aan stichting Sailing Kids. Sailing Kids verzorgt zeilvakanties voor ernstig zieke kinderen en hun families. www.sailingkids.nl Over Kids Watersport en Safety First Kids Watersport is een webwinkel gespecialiseerd in zeilkleding en reddingsvesten voor kinderen. Naast de verkoop van watersportkleding is een belangrijk onderdeel van Kids Watersport het geven van goede informatie en advies over de aanschaf van een reddingsvest. Kids Watersport wil hiermee bijdragen aan de veiligheid op en rondom het water. Safety First verzorgt opleidingen op het gebied van Eerste Hulp, reanimatie, AED en Bedrijfshulpverlening (BHV). Cursisten die een opleiding volgen bij Safety First worden opgeleid volgens de richtlijnen van het Oranje Kruis, de Nederlandse Reanimatieraad (NRR) en het Nederlands instituut voor bedrijfshulpverlening (NIBHV). Naast het organiseren van cursussen heeft Safety First drie webwinkels waar verband- en hulpmiddelen (www.safetyfirstkapelle.nl), evacuatietouwen (www.evacuatietouw.nl) en hippe kinderpleisters (www.hippepleister.nl) verkrijgbaar zijn.