Gaaf voor Kinderen

Noordwijk in teken van Space

Jongens en meisjes die astronaut willen worden krijgen in oktober de kans om dichtbij huis de ruimte te verkennen. Noordwijk organiseert samen met ESA Estec, de ruimtevaartorganisatie van Europa, de hele maand oktober 2013 allerlei gratis ruimtevaartactiviteiten voor jong en oud. Te beginnen op 5 oktober met de Space to Be-markt. Op de boulevard vind je allerlei kraampjes waar de hele dag iets te leren of te beleven valt rondom het thema ruimtevaart. Op de boulevard staat een heuse F16 waar je in kunt zitten en kijken en kun je een testritje maken in de Astronautentrainer van Space Expo. Bovendien kun je Darth Vader, Luke Skywalker of Prinses Leia tegen het lijf lopen. Deze dag kun je namelijk op de foto met een van de vele rondlopende officiële Star Wars figuren. 

 

6 oktober: Open Dag Esa Estec

Wie altijd al eens een kijkje in de keuken van de Europese ruimtevaartorganisatie heeft willen nemen, kan dat doen op zondag 6 oktober op de Open Dag bij Esa ESTEC. Deze Open Dag is dé kans om ESA-astronauten te ontmoeten, te praten met ruimtewetenschappers, de gespecialiseerde laboratoria van ESTEC van binnen te zien, satellieten te bekijken en voorwerpen aan te raken die écht in de ruimte geweest zijn. Opgeven is verplicht en kan via de website https://www.esa.int/About_Us/ESTEC/Registration_for_ESTEC_Open_Day_2013. Ook kun je terecht bij Space Expo, het bezoekerscentrum van ESA-ESTEC, waar ook van alles te zien en te beleven is.

 

Rocket ladies: meisjes (en vrouwen) 50% korting!

Om te vieren dat het 50 jaar geleden is dat de eerste vrouw de ruimte in ging (Valentina Thereskova), krijgen alle meisjes, moeders, zusjes, oma’s, buurvrouwen.. kortom alle Rocket Ladies 50% korting tijdens de herfstvakantie (12 t/m 27 oktober). In Space Expo zijn dagelijks activiteiten over vrouwen in de ruimte. In een doe-programma voor jong en oud komen de fysieke en mentale verschillen tussen mannen en vrouwen aan bod. Zo kun je een ‘moonjump’ maken waarbij je voelt hoe het is om op de maan te springen.

 

Concert luchtmachtkapel en flyby

11 oktober viert de Luchtmacht het honderdjarig bestaan van de militaire luchtvaart in ons land. Dus wordt een groots muziekconcert door de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht aangeboden op de boulevard. Dit concert gaat plaatsvinden op vrijdag 11 oktober van 17.00 tot circa 18.30 uur. Als het weer het toelaat zal tijdens het concert een spectaculaire Fly-by van vliegtuigen boven zee plaats vinden. Deze is prachtig vanaf te boulevard te bewonderen. Het evenement is vrij te bezoeken voor iedereen.

 

Noordwijk in teken van Space

De hele maand doen veel Noordwijkse hotels en restaurants mee met allerlei space arrangementen. Kijk op www.noordwijk.info voor alle space activiteiten & het arrangementen overzicht.