Gaaf voor Kinderen

Het kerstverhaal van Kleine Ezel

Naar het theater gaan vind ik een feestje. Naar een première is dubbel feest! Ik ging naar de feestelijke voorstelling van Het Kerstverhaal van Kleine Ezel. Bij de entree stond een grote ezel mij op te wachten, dus hup op de kiek. Bij een standje met boeken en cd’s van schrijvers Rindert Kromhout en Annemarie van Haeringen blijf ik even kijken. Wat een mooie boeken, ik heb nu nog meer zin om de kerstmusical te zien.

Familiemusical

Voor we naar deze familiemusical gaan kijk ik een You Tube filmpje ‘achter de schermen bij Het Kerstverhaal van Kleine Ezel’. Erg geef! Theater Terra, onder andere bekend van de familievoorstellingen Kikker, Dolfje Weerwolfje, Koning van Katoren en Koekeloere brengt deze winter dus Het kerstverhaal van Kleine Ezel naar het theater. Ik vind het geweldig om te zien hoe Kleine Ezel, zijn vriendje Jakkie, papa en mama Ezel, de mama van Jakkie, Das en een Rendier tot leven komen. Het zijn gewoon poppen… voortbewogen door vier mensen. De acteurs hebben soms dus een dubbelrol. Erg grappig is het om te zien hoe bijvoorbeeld twee poppen soms dus door vier mensen bewogen worden, zoals in de storm of als papa Ezel mama Ezel op zijn rug draagt.

Logeren

Maar eerst meer over het verhaal. Even dacht ik dat ik het traditionele Kerstverhaal zou zien, maar dat is niet zo. De Kerstmusical gaat over Kleine Ezel die bij Jakkie gaat logeren. Dat wil hij heel graag want Jakkie heeft een grotere kerstboom. Als papa en mama Ezel samen op vakantie gaan, mag Kleine Ezel inderdaad gaan logeren bij zijn vriendje. Al snel komt hij er achter dat het gras groener lijkt en mist hij zijn ouders. Samen met Jakkie gaat Kleine Ezel op zoek naar zijn vader en moeder. Onderweg komen ze in een heftige storm. Wow, daar schrok ik wel even van. Wat een geluid in het theater. De voorstelling is voor kinderen vanaf 4 jaar, maar ik weet zeker dat als mijn zusje van 4 mee was, dat ze bang was geworden. Het onweert en stormt. Gelukkig vindt Kleine Ezel zijn ouders en komt alles goed. Het is zelfs een witte Kerstmis.

Ik vind de voorstelling heel gaaf en de muziek is prachtig. www.theaterterra.nl