Gaaf voor Kinderen

Winterpret in de Kerstvakantie

De Winterpret-activiteiten in het Natuurmuseum Fryslân hebben dit jaar alles te maken met het brein. Zo hangt de kerstboom vol met wel heel bijzondere kerstballen: kerstballen die eigenlijk optische illusies zijn. Kinderen kunnen een optische kerstbal knutselen om thuis in de boom te hangen. Naast activiteiten die het menselijk verstand uitdagen, is er veel aandacht voor het dierlijke brein.

Kerstgedachten

In het winterse bos staat traditiegetrouw weer de kerststal. In de natuurleuke stal hangen verschillende kaartjes met kerstgedachten van dieren, bijvoorbeeld: ‘Ik hou niet van kerst, het is mij hier dan veel te koud! Rond deze tijd vertrek ik liever naar het warme zuiden’. In het bos achter de stal zijn verschillende dieren verstopt. Aan de kinderen de taak om het juiste dier bij elke gedachte te vinden. Hoe zit het eigenlijk met dieren in de winter? Hoe overleven ze de kou? En kunnen ze nog wel aan voedsel komen? In de kerststal kom je alles te weten over winterslaap en winterrust.

Winterpret vindt plaats van 21 december t/m 5 januari 2014. Bezoekers kunnen de opdrachten zelfstandig uitvoeren. Het museum is in deze periode dagelijks geopend vanaf 10.00 uur, dus extra vroeg en ook op de maandagen. Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag is het museum gesloten. Er zijn, behalve een entreekaartje, geen extra kosten verbonden aan de activiteit. Alleen voor de workshop op 2 januari geldt een bijdrage van € 1,- voor materiaalkosten. www.natuurmuseumfryslan.nl