Gaaf voor Kinderen

Op pad met... een ezel

Gaaf voor Kinderen ontvangt regelmatig leuke mails van andere trotse moeders. Zij geven tips of schrijven, zoals Cindy, al een gaaf artikel wat geplaatst mag worden. Lees je mee met Juultje van bijna 4 jaar en Travis van 2 jaar?

"Wat zullen we eens van onze Bongobon gaan doen?" vragen papa en mama ons als ze vakantie hebben. Ze hebben een cadeaubon gekregen waarmee ze verschillende uitjes kunnen uitkiezen. Er staat ook een wandeltocht met een ezel bij. Dat lijkt ons wel wat! Want het is mooi weer. Dus rijden we naar Zelhem. Dat ligt in de Achterhoek. Daar is de Ezelsta de Edelingen (www.ezelstal.com). Er is een terras waar we eerst lekker wat kunnen drinken. Maar lang stil zitten willen we niet. Er staan namelijk skelters en trampolines. En er is een verblijf met allemaal kleine dieren. Dus gaan we konijntjes en cavia's aaien. We kijken verwonderd naar de kuikens die al bijna op 'echte kippen' lijken, en naar de grappige alpaca's. En dan worden we geroepen. 'Onze' ezel staat klaar. Hij heet Odin.

Onze ezel

Een lieve kleine ezel. Echt een schatje. Eerst zijn we nog een beetje bang voor Odin. We kennen hem nog niet zo goed. Maar al snel merken we dat hij net zo schattig is als hij eruit ziet. Hij laat zich lekker aaien. Aan de ezel hangen twee manden voor onze spullen. Bovenop de ezel ligt een picknickkleed waar we op kunnen zitten. De meneer legt ons goed uit hoe we met de ezel om moeten gaan. We krijgen een kaart mee voor de route en we kunnen gaan. Papa en mama hebben gekozen voor de route van 6 kilometer. Die van 9 kilometer is nog wat te lang voor ons. Omdat ze niet zo goed zijn in kaartlezen, en de omschrijving ook niet helemaal duidelijk is, lopen we stiekem toch een beetje meer dan 6 kilometer. Al die paadjes lijken ook zoveel op elkaar! Maar het geeft niet. Het is mooi weer en alle mensen zijn heel vriendelijk. Alle voorbijgangers zeggen "hoi", en wij roepen vrolijk "hoi" terug. Onderweg picknicken we in het gras. Odin staat rustig gras te eten. We geven hem een appeltje. Die lust hij wel! Kindjes die nog geen 40 kilo wegen mogen op de rug van de ezel. Dat is pas echt gaaf! Ezels zijn supersterk! Terug bij de Ezelstal mag Odin weer heerlijk grazen als beloning. We knuffelen nog even met 'onze' ezel voordat we naar huis gaan. Volgens papa en mama zijn we weer een ervaring rijker.