Gaaf voor Kinderen

Werkplaats Krak & Mik

 

Het Fantastisch Kinderfilm Festival staat van 23 februari tot en met 5 maart in EYE, Amsterdam.

Krak & Mik

Dit jaar is het thema 'Werkplaats Krak & Mik'. Kinderen van 2 t/m 9 jaar kunnen genieten van bijzondere films over bouwen, timmeren, constructies en klussen. In de interactieve werkplaats met installaties die alle zintuigen prikkelen, kunnen ze bovendien zelf de handen uit de mouwen steken; pannenkoeken verven met chocoladesaus, muziek maken met gereedschap en in het bouwatelier ook echt aan de slag met hamers, zagen en boren. 

 

Filmprogramma

Het filmprogramma bestaat uit fantasierijke films, die aansluiten op het thema. Zo is de prachtige animatiefilm ‘Konijn en Hert’ te zien, die al meer dan 120 prijzen won op festivals over de hele wereld. De filmpjes van de beroemde klussers Buurman en Buurman draaien in een marathonvoorstelling en voor de iets oudere kinderen is er de betoverende film ‘Menino’ met bizarre machines, fantastische landschappen en eindeloze kleuren.

Voor twee van de films staan speciale voorstellingen op het programma;

Apekool

Op 23 februari om 12.15 uur is er een bijzondere voorstelling van de film ‘Apekool’ die speciaal voor het festival vertaald is in het Nederlands. Apekool gaat over het dorpje Bollersdorp, waar de Consumentenorganisatie allerlei nieuwe producten uittest zoals groene cornflakes en blauwe spaghetti. Zes kleuters komen in opstand tegen de Consumentenorganisatie, die steeds meer macht krijgt. Ze worden geholpen door hun grootouders en een neusbeer! De film eindigt met een zwembad vol aardbeienmilkshake. De acteurs die de Nederlandse stemmen hebben ingesproken zijn aanwezig bij de voorstelling en na afloop is er voor alle kinderen in de zaal… aardbeienmilkshake!

De Datsja

Op 25 februari om 14.00 uur zijn de regisseurs Nina Spiering en Mirka Duijn aanwezig bij de film ‘De Datsja’. Een Datsja is een Russisch woord voor een soort buitenhuisje. Als de Russische moeder van hoofdpersoon Jordy zoveel heimwee heeft dat zij terug gaat naar Rusland, besluit hij een Datsja te bouwen. Zo kan zijn moeder gewoon weer in Nederland wonen en hoeft zij Rusland niet te missen. Na de voorstelling bouwen de regisseurs samen met alle kinderen een Datsja in het bouwatelier.

Wil je mee helpen klussen en films kijken in Werkplaats Krak & Mik? Kijk voor meer informatie en alle films op www.fantastischkinderfilmfestival.nl.

Na Amsterdam zal het Fantastisch Kinderfilm Festival nog een bezoek brengen aan de volgende filmtheaters:

1.            Natlab (Plaza Futura) in Eindhoven: zaterdag 14 & zondag 15 maart 2015

2.            Filmhuis de Keizer in Deventer: zaterdag 28 & zondag 29 maart 2015

3.            Groninger Forum in Groningen: zaterdag 4 t/m maandag 6 april 2015

Kaartjes kosten € 8,50 via het betreffende filmtheater en geven toegang tot een film en de Werkplaats Krak & Mik.