Gaaf voor Kinderen

Samen leren is leuk en zinvol!

Het is niet alleen leuk om samen aan de slag te gaan, maar ook belangrijk. Volwassen familieleden spelen een grote rol in het enthousiasmeren van kinderen om te onderzoeken, te ontdekken en te leren. Leren is een proces dat tijdens je hele leven doorgaat. In de Familiewerkplaats stimuleert NEMO het leren van ouder en kind (family learning). Volwassenen faciliteren hier niet enkel het leren van kinderen. Via sociale interactie, samenwerken en het uitwisselen van ideeën en ervaringen ontstaan er nieuwe inzichten voor beiden. Ouders leren hun kinderen beter kennen én krijgen door de frisse blik van kinderen nieuwe invalshoeken op zaken die voor hen ogenschijnlijk al bekend waren. Kinderen leren juist weer van de ervaring en kennis van hun volwassen familieleden. 

Uit onderzoek blijkt dat een museumbezoek door alle gezinsleden als waardevoller wordt ervaren als iedereen betrokken is en er wordt samengewerkt. Hoe de workshops deze ervaring het beste kunnen stimuleren, is de afgelopen maanden uitgebreid getest en verbeterd samen met bezoekers van NEMO via het programma Research & Development.

Jong en oud kunnen samen deelnemen aan de workshops: ‘Speel met een tekenmachine’, ‘Laat het lampje branden’, ‘Ontwerp je eigen windmolen’ en ‘Bouw een eindeloze knikkerbaan’. De Familiewerkplaats is van 4 juli t/m 30 augustus dagelijks geopend, gratis toegang met je NEMO entreekaartje. Meer informatie over de Familiewerkplaats is te vinden via: www.e-nemo.nl/familiewerkplaats.

Fotograaf: DigiDaan