Gaaf voor Kinderen

Kinderen spelen hoofdrol op Vakantiebeurs

Rondstruinen op de Vakantiebeurs, op zoek naar de perfecte vakantiebestemming voor deze zomer. Met het hele gezin! Kinderen tot en met 16 jaar hebben onder begeleiding van een volwassene gratis toegang tot de Vakantiebeurs 2011, van woensdag 12 tot en met zondag 16 januari. Een leuke stimulans voor de jeugd om samen met hun ouders een keuze te maken uit het brede aanbod gezinsvakanties van gespecialiseerde exposanten. Zo kies je heel gemakkelijk een gave reis. Voor avontuurlijke ouders en één ouder gezinnen met nieuwsgierige kinderen naar bestemmingen ver weg of juist dichtbij. Met het hele gezin op een verre vakantie? Keuze genoeg aan avontuurlijke, comfortabele reizen, bijvoorbeeld bij FOX Family & Kids (hal 1). Deze exposant organiseert groeps- en individuele rondreizen voor twee- of eenoudergezinnen met kinderen vanaf vier jaar, maar ook strandvakanties waarbij geen leeftijdsgrens geldt.

Theaterbus
Om op de Vakantiebeurs direct in de juiste vakantiestemming te komen kunnen de gezinnen meteen even doorlopen naar de Theaterbus in hal 11. Het bijbehorende theatergezelschap geeft hier impressies van shows die zij op recreatieparken en campings in Nederland, België en Frankrijk opvoeren met kinderen van gasten in hoofd- en bijrollen. Een speciale show op de Vakantiebeurs staat in het teken van Wild West en de kids kunnen geschminkt en verkleed op de foto als indiaan, cowboy/girl, muisje of bosgeest. Een heerlijk voorproefje van de vakantiepret.

Glamping
Steeds meer kampeerders die sfeer en kindvriendelijkheid zoeken kiezen voor ‘glamping’, oftewel buitenleven met meer comfort en luxe. Liggen in de hangmat voor een safaritent, genietend van een lekker kopje koffie met uitzicht op de Dordogne. Het is een sterke trend die resulteert in een grote vraag naar rijk uitgeruste tenten en stacaravans. Overigens niet alleen bij bestaande kampeerders maar juist ook bij vakantiegangers die op zoek zijn naar wat nieuws. Ook de hippe kant spreekt erg tot de verbeelding. De exposanten Villatent en Selectcamp presenteren in hal 11 elk een luxe safaritent om de beursbezoekers het glamping gevoel aan den lijve te laten ondervinden. In de tent van Selectcamp wordt ook het nieuwe blad Glamping van de ANWB gepresenteerd. Dit blad, verkrijgbaar op de stand, zet een groot aantal glamping mogelijkheden in Europa op een rij voor gezinnen met kinderen

Kinderpaviljoen
Ook in het spectaculaire kinderpaviljoen met een groots kindertheater dat Recreatiecentra Nederland RCN verzorgt i.s.m. TDS Events zullen de kinderen zich niet vervelen. In het paviljoen (hal 11), dat is bedoeld voor alle  kinderen tot en met twaalf, jaar wordt  meerdere keren per dag een show opgevoerd. Ieder uur beleven de hoofdpersonen uit het theater een spannend avontuur waarbij zij de hulp van de kinderen goed kunnen gebruiken. Terwijl  de kinderen zich uitleven op het luchtkussen of genieten van een leuke film in de videohoek kunnen de ouders bij RCN of elders op de beurs op hun gemak de vakantiebestemming uitkiezen. Na afloop van het bezoek aan het RCN-kinderpaviljoen is er voor de jeugd nog een leuk cadeautje als aandenken.

Vader & Zoon
Reisorganisatie BBI Travel (hal 10) biedt tijdens de schoolvakanties van 2011 een arrangement aan dat inspeelt op een verlangen van steeds meer vaders: met je zoon op pad. De vierdaagse reis gaat naar IJsland en is op het lijf geschreven van zoons tussen negen en veertien jaar. Het programma bestaat uit vulkaanbezoek, toeren met quadbikes, wildwatervaren of met een speedboot door een canyon racen, een wandeling door een grot, tochten in speciale off-road jeeps en een lasergame. Overnachtingen zijn in sfeervolle houten chalets in het plaatsje Selfoss en in een hotel in de hoofdstad Reykjavik. Vaders en zonen kunnen op de stand van BBI Travel worden gefotografeerd in Vikingkleding en maken kans op een gratis arrangement.

Family & Kids
Met het hele gezin op een verre vakantie? Keuze genoeg aan avontuurlijke, comfortabele reizen, bijvoorbeeld bij FOX Family & Kids (hal 1). Deze exposant organiseert groeps- en individuele rondreizen voor twee- of eenoudergezinnen met kinderen vanaf vier jaar, maar ook strandvakanties waarbij geen leeftijdsgrens geldt. Samen met de kinderen wild spotten in het Kruger Park in Zuid-Afrika? Rijden op de rug van een olifant in Thailand? Logeren in de jungle van de Taman Negara in Maleisië? Allemaal mogelijk en stuk voor stuk onvergetelijke ervaringen die de ouders meebeleven door de ogen van de kinderen, wat kan leiden tot verrassende ontdekkingen en ontmoetingen.

Single Parent reizen
Wel kids maar geen partner? Dan biedt onder andere Baobab Single Parent Reizen vele vakantieverleidingen. Belangstellenden kunnen op pad met één van de reguliere familiereizen met kinderen, maar zonder stellen. Het is ook mogelijk een speciale vertrekdatum voor ‘single parents’ te kiezen. Ook op die data reizen alleen alleenstaande ouders en hun kinderen mee. Bij deze Single Parent reizen is gebleken dat kind en ouder gemakkelijk aansluiting vinden bij leeftijdsgenoten.

Familieavontuur
Duurzaam reizen en eerlijke handel staan hoog in het vaandel bij exposant Familieavontuur,  gespecialiseerd in avontuurlijke groepsreizen over de hele wereld voor ouders met kinderen vanaf vier jaar. Het gezelschap bestaat uit vier á vijf gezinnen, dus altijd vriendjes of vriendinnetjes om mee te spelen. Wat te denken van een ‘Reis naar het hoogste land van de wereld’ Tibet, ‘ ‘Witte vulkanen en kleurrijke indianen’ in Ecuador of op zoek naar de Big Five’ in Zuid-Afrika. Alle reizen bieden mogelijkheden voor trekkings, fietstochten, vlotvaren en een verblijf bij een lokale familie.

‘Pret-faciliteiten’
Vrijheid staat hoog in het vaandel van de Nederlandse vakantieganger, wat vooral tot uiting komt in de populariteit van het kamperen. Bij grote groepen vakantiegangers zijn gezinsvakanties op campings in luxe bungalowtenten, stacaravans of staanplaatsen nog steeds razend populair en ook over deze verblijfsmogelijkheden kunnen de beursbezoekers zich door ervaren reisaanbieders laten informeren. Bij de kampeervakanties is vooral gekeken naar de mogelijkheden tot vermaak van de kinderen en andere ‘pret-faciliteiten’.

Beste Kids vakantieaanbieder
De beste aanbieders van reizen voor gezinnen met kinderen tot en met zestien jaar worden tijdens de Vakantiebeurs onderscheiden. Het gaat om een serieuze verkiezing in negen categorieën door de Kids Vakantiegids en de beursorganisatie. De meest kindvriendelijke stand krijgt een ‘Detective Award’, gejureerd door zo’n veertig ‘Kids Vakantiedetectives’. Alle Award winnaars worden op woensdag 12 januari om 16.00 uur in het zonnetje gezet tijdens een feestelijke bijeenkomst op het grote podium in hal 3. Presentator is zanger en musicalstar Jim Bakkum die het evenement opent met een spetterend optreden.

ANWB Verkiezing
Op de Vakantiebeurs wordt ook de ANWB Kindercamping van het Jaar 2011 bekendgemaakt. Voor deze verkiezing selecteerden 1.500 ANWB Kinderinspecteurs tussen 8 en 12 jaar tijdens de afgelopen mei- en zomervakantie campings in Europa. De winnende camping wordt bekendgemaakt op woensdag 12 januari om 14.30 uur op de stand van de ANWB in hal 11.

Online catalogus
Liefhebbers van een gezinsvakantie of een single parent reis kunnen zich voorafgaand aan de beurs al oriënteren op het gevarieerde aanbod met behulp van de zoekfunctie van de online catalogus. De Vakantiebeurs is geopend van woensdag 12 t/m zondag 16 januari van 10.00 tot 18.00 uur, op vrijdag 14 januari van 10.00 tot 21.00 uur. Beursthema is ‘Onvergetelijke Bestemmingen’. Entreekaarten, met middagkaarten al vanaf tien euro, zijn verkrijgbaar via www.vakantiebeurs.nl met kans op een vijfdaagse vliegreis naar Slovenië voor twee personen.