Gaaf voor Kinderen

Efteling presenteert Raveleijn

Dit moet je gewoon weten. Hier wil ik heen!

Op 8 april 2011 opent de Efteling voor het eerst de poorten van de magische stad Raveleijn voor publiek. De imposante stad Raveleijn vormt het decor voor een spectaculaire parkshow over vijf kinderen die uitgroeien tot ruiters te paard. Ze hebben elkaar en hun eigen talenten nodig om de strijd aan te gaan met de wrede overheerser van de stad. Nader kennis maken met het verhaal van Raveleijn, dat geschreven werd door de Efteling en Paul van Loon, kan al eerder. Raveleijn is vanaf vandaag ook online te beleven op hyves. Vanaf 26 februari wordt de TV serie Raveleijn uitgezonden door RTL 4 en in maart verschijnt het boek van de hand van Paul van Loon. Een speciale online game gaat vanaf 16 april live.

Er is ruim 2 jaar gewerkt aan het verhaal achter de parkshow, waarin paarden en echte raven een hoofdrol spelen. Voorzitter van de directie Bart de Boer: “Nooit eerder zetten we een parkshow van dit formaat in de open lucht neer. Het is zo groots opgezet dat er zelfs speciale muziek voor werd gecomponeerd, die door Het Brabants Orkest werd uitgevoerd. De voorstelling, die een aantal sensationele hoogtepunten kent, is door de Efteling zelf ontwikkeld. De onheilspellende raven zetten direct de toon voor een spannend verhaal dat natuurlijk, zoals het in de Efteling hoort, een duidelijke moraal heeft. Het gaat over samenwerken en je eigen talenten leren gebruiken. Het is voor het eerst dat een Efteling-verhaal zo multimediaal wordt aangepakt. Je kunt het verhaal en de hoofdpersonen van heel dichtbij leren kennen en thuis al de beleving proeven. Ik ben heel erg trots op wat we in korte tijd letterlijk en figuurlijk van de grond hebben getild met Raveleijn.”

Parkshow: moed, talenten, ruiters en raven

Het verhaal van Raveleijn is de basis voor een nieuwe parkshow vol magie en spektakel in de Efteling. Er zijn vijf à zes voorstellingen per dag waarbij met paarden en echte raven wordt gewerkt. De enorme openluchtarena biedt plaats aan 1200 bezoekers. Ook vanaf de gaanderijen (terrassen) van de horecalocatie ‘het Wapen van Raveleijn’ kunnen de bezoekers de voorstelling zien.

Raveleijn online

Vanaf 7 februari kun je via www.raveleijn.nl vrienden worden met de vijf hoofdpersonen van de dramaserie. Deze kunnen gevolgd worden op hyves, waar ze hun belevenissen delen tijdens en na hun verhuizing vanuit de grote stad. Als de vijf kinderen eenmaal in de magische wereld van Raveleijn belanden, kan de online game (doelgroep 8+) gespeeld worden. Het spel, waarin kinderen vanaf 16 april zelf ruiter kunnen worden om de vijanden van Raveleijn te verslaan, is één van de grootste gratis online games die dit jaar in Nederland worden gelanceerd.