Gaaf voor Kinderen

Kinderkleding ruilen

Little Green Dress gaat kinderkleding ruilen! Op zaterdag 19 maart kunnen rompertjes, jasjes, broeken en andere kledingstukken op zoek naar een nieuwe kleine eigenaar. Ouders maken tijdens het ruilevenement ook kennis met mooie duurzame merken. Zo zullen WatLief, The Hubshop en GoedHip aanwezig zijn met leuke, eerlijke kinderartikelen. De Little Green Dress Junior editie vindt plaats in Utrecht en duurt van 13.30 tot 17.30 uur. Oh, en papa’s zijn van harte welkom!

Tijd voor kinderkleding

Na een jaar vol drukbezochte evenementen waar vele vrouwenkleding van eigenaresse wisselde, is het nu hoog tijd om kleinere jurkjes te ruilen. Kinderen groeien als kool en hun kleding kan hierdoor makkelijk een tweede leven leiden. Het ruilen van kleding spaart grondstoffen en energie uit en reduceert de afvalberg en is zo een handige en leuke manier om bij te dragen aan een beter milieu. De exacte locatie van het evenement wordt via de nieuwsbrief en website van Little Green Dress bekend gemaakt.

Van 50 tot 140

Tijdens deze Little Green Dress Junior editie zijn kledingstukken van maat 50 tot 140 welkom. Van mutsjes en rompertjes tot stoere spijkerbroeken en gave gympen. Zowel voor meisjes als jongens zal elke mama en papa scoren. Om het ruilevenement overzichtelijk te houden, kunnen de kids zelf helaas niet mee.

Hoe het werkt

1. Ruim de kast op

En dan ook écht. Miskopen, te kleine broeken of dat leuke jurkje wat je dochter weigert aan te trekken. Op ons feest krijgen ze een goede bestemming. Opruimen en loslaten dus.

2. Koop een kaartje

Via www.littlegreendress.nl/shop koop je heel gemakkelijk een kaartje voor een van onze evenementen. Tickets kosten €12,50 en stellen je in staat te ruilen tot je erbij neer valt.

3. Regel een oppas

Omdat kinderen niet echt fan zijn van winkelen, en wij beter zijn in het vermaken van papa’s en mama’s, verzoeken we je om je zoon of dochter thuis te laten. Zo kun je ze thuis verassen met prachtig nieuwe kleding!

4. Ruil!

Neem minimaal 3 en maximaal 7 items mee (accessoires tellen voor 0,5). Je mag evenveel stukken mee terug nemen als je hebt ingebracht. De stukken dienen schoon, gewassen en niet kapot te zijn.

Dopper voor een donatie

Ruilen maakt dorstig. Little Green Dress biedt haar deelnemers daarom een Dopper (een duurzame waterfles) in ruil voor een donatie aan Simavi. Deze organisatie richt haar hulp speciaal op moeders in ontwikkelingslanden. Deze moeders spelen een sleutelrol in de gezondheid van hun familie, die met de hulp van Simavi verbetert. Een mooi doel voor onze Junior editie!

Première Little Green Cupcake

De Junior editie is tevens de première van de Little Green Cupcake. Deze 'groene' cupcakes zijn speciaal voor ons ontwikkeld door Brave New Cupcake. Stoere papa’s kunnen genieten van de biologische noten van Just Nuts. Aan het eind van de middag gaan alle ouders naar huis met een goodiebag vol geweldige producten van onder andere Lush, Natur Elle, Babyb-Alle overgebleven kleding wordt gedoneerd aan Good, Esgii, Peppersmith Gum en Bij Izzy. kledinginzamelaar Stichting KICI. Kortom, het belooft een heerlijke middag te worden voor ecomama’s en papa’s!