Gaaf voor Kinderen

Hoera voor ijsbeer Vicks

alt

alt

Zijn de dieren niet in winterslaap? Zeker niet! Diergaarde Blijdorp is deze winter alle dagen open en vanaf 7 december tot en met 29 februari 2012 omgetoverd tot een 'MidwinterZOO'. Heel gaaf is ‘de Winterjassen-collectie’ waarbij je alles te weten komt over winter- en zomervachten van diverse winterdieren zoals bizons, bosrendieren, wolven, prairiehondjes, kamelen en andere dieren. Maar deze winter is het dubbel feest want ook ijsbeertje Vicks viert zijn 1ste verjaardag. Hoera!

IJsbeertje Vicks 1 jaar

Je kunt het bijna niet meer voorstellen maar bij zijn geboorte woog hij nog geen 600 gram. Op 17 maart 2011 zette hij zijn eerste stapjes met moeder Olinka in de buitenwereld. Inmiddels is hij uitgegroeid tot een stoere ijsbeer. Vicks krijgt zijn eigen boek, waarin zijn eerste levensjaar wordt verteld door kinderboekenschrijver Mack van Gageldonk! Samen met de ijsbeerverzorger heeft hij Vicks’ eerste levensjaar prachtig in beeld gebracht. De stijl van Mack wordt gekenmerkt door een combinatie van realistische foto’s en aandoenlijke illustraties. Het boek is vanaf 6 december exclusief in Blijdorp verkrijgbaar en vanaf 15 december bij de boekhandel. Bij het boek zit een kortingsvoucher van 25% voor Diergaarde Blijdorp.

MidwinterZoo

In de Kerstvakantie viert Blijdorp uitgebreid Vicks' eerste verjaardag met allerlei verjaardagsactiviteiten. Kinderen kunnen ook meekleuren aan een Vicks reuzenkleurplaat. De hele MidwinterZOO zijn er extra activiteiten, maar vooral op woensdagen, in de weekenden en de schoolvakanties is er van alles te beleven. Kinderen kunnen o.a. winterjassen pimpen in de Rivièrahal, slapen naast de haaien op he MidwinterZOOcamp en meelopen op een heuse catwalk en met de ontdekkaart "Dieren in Winterjassen" kunnen ze op pad door de diergaarde en ontdekken hoe bizons, bosrendieren, wolven, prairiehondjes, kamelen en andere dieren zich beschermen tegen de kou. Wildbreien is helemaal hot en ook in Blijdorp wordt er deze MidwinterZOO gebreid om de mooie platanen en andere bomen in Blijdorp te voorzien van een winterjas. In Arctica is er een winterdorp gebouwd en kun je opwarmen bij het wintervuur onder het genot van warme chocolademelk of een glaasje glühwein. Slurf naar www.diergaardeblijdorp.nl voor het uitgebreide MidwinterZOOprogramma. Oh ja, iedereen die een nog een oude zomer- of winterjas in de kast heeft hangen? Gooi hem niet weg, maar geef deze een tweede leven. Diergaarde Blijdorp is deze MidwinterZOO een tijdelijk inzamelpunt voor Piekfijn.