Gaaf voor Kinderen

‘Stand UP Paddling’ met het hele gezin

Dát ziet er gaaf uit! Daar wil ik heen… SUP – kort voor Stand Up Paddling – is een groeiende sportrage overgewaaid uit Hawaii. Op een surfboard trotseer je, rechtop staand en met een lange peddel in je handen, het water. SUP is eenvoudig te leren en daarmee een echte familiesport, voor jong en oud. Van woensdag 1 tot en met zondag 5 september wordt voor de eerste keer de MISTRAL SUP 11-stedentocht georganiseerd. Niet alleen voor professionele deelnemers, maar ook voor de recreant. Om kennis te maken met deze nieuwe watersport is het mogelijk om na elke toerdag tussen 16.00 en 18.00 zelf met de familie op een SUP board te staan.

Right to play

De MISTRAL SUP 11-stedentocht is een wervelend sportevenement met aandacht voor de SUP-cultuur en een passend goed doel; Right to Play. Deze charitatieve organisatie (www.righttoplay.nl) wil het leven van kinderen, in de meest achtergestelde gebieden ter wereld, verbeteren via sport en spel. Om zoveel mogelijk donaties op te halen voor Right to Play en om maximale aandacht voor de sport te krijgen, is er een speciale Celebrity Etappe voor BN'ers.

Stormachtig ontwikkeling

De afgelopen jaren heeft de nieuwe surfvorm zich stormachtig ontwikkeld. Speciale SUP-boards zijn al op de markt gekomen. Deze surfplank is langer en vooral ook breder en stabieler. Na Amerika en Australië heeft SUP nu ook de Europese wateren bereikt. Tijdens de MISTRAL SUP 11-stedentocht leggen ruim honderd atleten, uit eigen land en van over de grens, in vijf dagen de fameuze schaatsroute van 220 kilometer af over de Friese wateren. De roots van MISTRAL liggen, net als die van SUP en surfen, ook in Hawaii. Niet voor niks dus dat het oorspronkelijke watersportmerk hoofdsponsor van de SUP 11-Stedentocht is.

Aanmelden met het gezin? Dat kan door een e-mail te sturen met je naam, telefoonnummer, leeftijd en de dag waarop je een SUP try-out wilt doen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.