Gaaf voor Kinderen

Multi-actief op vakantie

Ben jij ook dol op sporten? En dan bedoel ik vooral; lekker outdoor. Yes? Dan heb ik een gave tip voor je. Namelijk canyoning in Zuid-Frankrijk. Dat is op zich al bijzonder, maar Crux Outdoor maakt het nog specialer… je kunt hier met het hele gezin een canyontocht maken, voor kids vanaf een jaar of 8. Wat je precies kunt doen? Gekleed in wetsuit en beveiligd met een helm en klimgordel daal je door een bergstroom in een smalle kloof (de canyon) af naar het lager gelegen dal. Klinkt al stoer, toch?! Heerlijk klimmen en klauteren over grote rotsblokken, glijden van natuurlijke glijbanen en abseilen door een waterval.

Nederlandstalige Crux-instructeur

Je kunt één of meerdere losse dagactiviteiten boeken in juli of augustus, zodat je op deze speciale manier en onder begeleiding van een zeer ervaren Nederlandstalige Crux-instructeur de Franse Mercantour ontdekt. Crux zorgt voor veilig materiaal en jullie kunnen met het gezin in de omgeving zelf kamperen (of luxer verblijven) op eigen gelegenheid. De canyoning tour staat onder begeleiding van het Nederlandse outdoor bedrijf Crux. Dit is een spannend uitstapje voor de hele familie. Trouwens het Parc National de Mercantour is schitterend om zelf een dagje, of meer, te wandelen. Bovendien ligt de Middellandse Zee op een half uurtje rijden, vanaf het basiskamp van Crux in Sospel. Meer weten? Lees verder op www.canyoningzuidfrankrijk.nl.

Crux is een ervaren outdoor bedrijf. Zij bieden al 10 jaar het canyoningen aan in de Mercantour. De Mercantour is een prachtig nationaalpark in het zuidoosten van Frankrijk, boven de kustplaats Nice en tegen de Italiaanse grens. Crux organiseert vanaf de basislocatie, de mooie en gezellige camping Mas Fleuri in het karakteristieke middeleeuwse plaatsje Sospel, elke dag in de zomervakantie deze fantastische tochten. Keus genoeg aan verschillende canyons in de omgeving, op ieder gewenst niveau. Maak je vakantie lekker multi-actief! Of doe de via ferrata met 3 mogelijkheden (Basic, Comfort en DeLuxe). Fijne vakantie!