Gaaf voor Kinderen

De natuur in

Op ons to-do-lijstje voor komende zomervakantie staat absoluut een bezoek aan natuureiland Tiengemeten. Midden op het eiland Tiengemeten, in de provincie Zuid-Holland vlakbij Nieuwendijk,  bevindt zich dus Speelnatuur  Tiengemeten. Zo’n  4,5 hectare ongerepte natuur waar kinderen zich naar hartenlust kunnen uitleven. Alleen al de overtocht met de pont is een ervaring op zich. En dan het speelterrein midden in de natuur zelf. Zonder plastic of  ijzeren speeltoestellen, maar wél kikkers tellen, klimmen en klauteren, moddertaarten maken en pootje baden. Of hutten en vlotten bouwen met natuurlijke materialen. Door tunnels tijgeren en dwalen in het doolhof. Het is toch heerlijk!

 

Ukkie-eiland

Voor de allerkleinsten is Ukkie-eiland het meest geschikt: zij kunnen heerlijk spelen op de zandbanken, flauwe oevers en in ondiepe beekjes. Vanaf het beschutte houten paviljoen kunnen (groot)ouders genieten van het uitzicht op kids die door het ploeterbeekje waden of spetteren in de schildpadfontein. Na een dag vol avontuur smaakt die pannenkoek extra lekker in het nieuwe pannenkoekenrestaurant de Hélène-hoeve. 

 

 

 

Verjaardagsfeestje vieren

Op eiland Tiengemeten kunnen kinderen zelfs hun verjaardag vieren! Kinderen vanaf 6 jaar kunnen 6 tot 12 vriendjes meebrengen. Ze krijgen een korte excursie met uitleg over het eiland waarna ze worstjes boven een vuurtje mogen roosteren. Daarna is er tijd voor een activiteit naar keuze : het maken van een vogelnestkastje, vogelvoederhuisje of natuurlijk schilderij. En dan met de pont weer naar het vasteland, een mooie afsluiter van een feestelijke middag in de natuur.

Dat Speelnatuur Tiengemeten een groot succes is blijkt wel uit de cijfers: sinds de opening in juni 2012 bezochten maar liefst 12.000 mensen het speelterrein. Veelgehoorde uitspraken van de kleine bezoekers zijn dan ook: ‘Nog leuker dan de Efteling!’ en ‘Wanneer mag ik weer?’. www.natuurmonumenten.nl/tiengemeten