Gaaf voor Kinderen

Leren zeilen tijdens minikamp


Met de zomervakantie in zicht en dus zes weken de kinderen thuis, is het tijd om de agenda’s te trekken. Wie werkt er wanneer en waar zijn de kinderen? Natuurlijk doen wij het liefst alleen maar leuke en gezellige dingen met zoon en dochter maar zes weken vrij is net wat te lang. Gelukkig zijn er allerhande oplossingen, van een dagje met tante mee naar een dierentuin tot nachtjes logeren bij opa en oma. Al zitten die in de zomer op de zeilboot… Zoonlief vindt zeilen trouwens erg gaaf en opeens komen wij op een goed idee: een zeilles!

 

Mini-zeilkamp
Op internet vinden wij zeillessen tijdens een minikamp (jeugdzeilen 1 en 2 mans). Dat klinkt helemaal top. Zoon en neefje zijn wel in voor een eerste minikamp zeilen, in Friesland. Met hun 10 en 11 jaar is het toch best spannend om de eerste keer alleen op vakantie te gaan. Vandaar dat wij blij zijn met een mini-zeilkamp van 4 dagen (zondag-woensdag of woensdag-zaterdag) bij watersportcentrum ’t Garijp. Dit klinkt ideaal en ziet er supergezellig uit. Er is een breed aanbod, zowel voor beginners als meer ervaren zeilers. Er wordt niet alleen gezeild, maar er zijn ook heel veel activiteiten en zelfs een mogelijkheid om de avonturen van Hielke en Sietse na te spelen bij het Kameleondorp. Lees hier meer over de Schippers van de Kameleon, avontuurlijke zeilcursus.


Optimist
Wij geven de twee jongens op voor dit geweldige zeilkamp van 4 dagen. Zij kijken er erg naar uit en mama moet een beetje leren loslaten. Het wordt vast een groots avontuur waarbij zij de basis van het zeilen gaan leren (dat is dan weer handig daarna als ze met opa en oma op de grote zeilboot mee gaan) én ze gaan de eerste vaaruren maken in een Optimist of Topaz Uno. Een Optimist? Yes, dat is een stabiele, onzinkbare en wendbare éénpersoons zeilboot, zeer geschikt om jongere kinderen veilig in te leren zeilen. En die Topaz Uno? Die is vooral nice als je al een diploma jeugdzeilen op zak hebt. Spelenderwijs word je tijdens het mini-zeilkamp de zeilvaardigheden bijgebracht: sturen,  overstag gaan, gijpen, omslaan, het rechtzetten van de boot…Je bent de trotse schipper van je ‘eigen’ boot! Alles onder begeleiding van een instructeur die meevaart in een motorbootje. Het (leren) zeilen wordt afgewisseld met buitenactiviteiten en andere spelletjes op de wal en op het water.

Zeilpaviljoen
De boys gaan intern op mini-zeilkamp, want wij wonen in Noord-Holland en zij gaan krijgen zeilles in Friesland. Dat wordt een groot zeilavontuur! Het watersportcentrum ’t Garijp heeft jarenlange ervaring zo valt er online te lezen op www.garijp.nl dus dat zit wel goed. Logeren doen zij in een gezellige accommodatie, met z’n allen. Het zeilpaviljoen van de eigen jeugdzeilschool voor de jeugd tussen 7 en 12 jaar ligt direct aan de Langweerder Wielen. Hier is een uniek sport,- en spelterrein. Een top locatie, helemaal toegespitst op jonge zeilers!
Wij zijn overtuigd en de jongens ook! Boeken maar… zij zijn klaar om te leren zeilen tijdens het eerste minikamp, zonder ouders! Dat wordt feest.

 


Er is trouwens nog veel meer mogelijk bij ’t Garijp. Van zeilcursus en jeugdkamp in de zomervakantie (maar ook in de herfstvakantie, tijdens Pinksteren of in de meivakantie) tot windsurfles.

 

Mees en Jens hebben het minizeilkamp in Langweer/Boornzwaag van 't Garijp gedaan.

Een verslag van dit zeilavontuur staat online op Gaaf voor Kinnderen: https://www.gaafvoorkinderen.nl/de-natuur-in/3380-zeilkamp-is-echt-gaaf-voor-kinderen