Gaaf voor Kinderen

Gave activiteit in de meivakantie: klimparken


Klimt en klautert jouw kind altijd overal op en door? Dan is het absoluut een aanrader om deze meivakantie naar één van de vele klimbossen in Nederland te gaan. Kinden kunnen hier als Tarzan en Jane van boom naar boom, aan de ziplines, over hangbruggen, via netten en hangend aan stevige lianen door de bomen slingeren en klauteren. Buitenwinkel Bever is een grote fan van de klimbossen en heeft een 20%-kortingsactie opgezet zodat ook jij met je kids op een speelse wijze van de natuur en frisse buitenlucht kunt gaan genieten.
Fun Forest en Klimbos Nederland
In de Alpen en Frankrijk zijn klimparken al jaren een begrip en één van de populaire (vakantie-)uitjes. In Nederland neemt de naamsbekendheid en populariteit pas sinds 5 jaar toe, maar sindsdien gaat het hard. Inmiddels zijn er meer dan 30 klimparken door heel Nederland. Het merendeel daarvan is van Klimbos Nederland of Fun Forest, die zich focussen op een unieke, actieve, maar vooral veilige beleving van de natuur. Inmiddels beheren beide parken samen acht van de mooiste klimparken van Nederland.
Twintig procent korting
Zin gekregen om buiten te spelen? Ga dan nu naar de website van Bever en meld je aan om de unieke kortingscode van twintig procent te ontvangen waarmee je vervolgens online je ticket kunt bestellen op funforest.nl of klimbos.nl. Voor meer informatie en het overzicht van alle 8 klimparken kun je terecht op https://www.bever.nl/klimpark
Tips voor een bezoek aan het klimpark
Voor je de kaartjes koopt, willen wij je nog een paar tips meegeven:
 
• Check voor je naar het klimpark gaat of er een leeftijds- of lengterestrictie is. In sommige parken zijn ook jonge(re) kinderen welkom, voor hen is er dan een speciaal parcours laag bij de grond.

• Heb je last van hoogtevrees, dan valt het klimpark ook niet aan te raden. Je overbrugt de nodige hoogteverschillen en je begeeft je op kleine platforms.

• Draag tijdens het klimmen comfortabele kleding die niet gaat knellen. Stevige schoenen is ook een aanrader.

• Neem de veiligheidsinstructies van het personeel ter harte. Zij zijn hierin speciaal getraind en zorgen voor handhaving van de regels zodat iedereen veilig kan klimmen en hulp krijgt indien nodig.