Gaaf voor Kinderen

Gave picknickplekken in Frankrijk

Dit zomerse weer is ideaal om de picknickmand van zolder te halen en er lekker op uit gaan in de frisse buitenlucht. Een Franse picknick heb je zo samengesteld. Je koopt wat knapperige Franse stokbroodjes of rozijnenbrood, een paar kaasjes, vijgen, druiven, een worst of een patétje, een lekker flesje van het een of ander (vergeet de kurkentrekker niet...) en je bent klaar om te gaan picknicken. Zoek een goed plekje in de zon, spreid je kleedje uit en genieten maar! Hoewel picknicken in Nederland heel gezellig kan zijn, biedt Frankrijk toch wel de meest uiteenlopende plekken waar je kunt genieten van een goedgevulde mand en goed gezelschap. Je kunt in la douce France bijna overal gaan picknicken, maar wij zetten de leukste picknickplekken, uiteenlopend van op een eiland, naast een waterval, in het duin of bij een vulkaan op een rijtje voor je.

La Grande Dune Du Pilat

La Grande Dune du Pilat, in Arcachon, is niet zo maar een duin. Deze duin is de grootste van Europa en is maar liefst 105 meter hoog, 500 meter breed en 2,7 kilometer lang. Het is het grootste natuurmonument in Europa en bestaat uit 60 miljoen m³ zand. Op de duin heb je een prachtig panorama, met een spectaculair uitzicht op de Banc d’Arguin. De Banc d’Arguin is een verzameling van zandbanken, die door de keringen van het getij en de stromingen van de wind steeds van vorm veranderen. Als je de duin afdaalt, kom je op een mooi strandje waar je gezellig kan picknicken. Tip: ga uit de wind zitten of neem een windschermpje mee. Voor meer informatie, klik hier.

Le Château de Rochebonne

Le Château de Rochebonne ligt in het hart van de Eyrieux vallei in de Ardèche. Het prachtige uitzicht strekt zich uit tot de Boutières en de Ardense bergen zoals de Gerbier-de-Jonc en de Mont-Mézenc. Hier vlakbij vind je ook de waterval van Rochebonne. Of je nu een plekje vindt onder een boom, of bij de rivier, de picknick zal je zeker smaken onder het genot van dit prachtige uitzicht. Tip: Zwemmen in de zijrivieren is heerlijk verfrissend op een warme zomerse dag. Voor meer informatie kun je hier kijken.

Parc Des Etangs De Fouchy

Het vijverpark van Fouchy ligt op 10 minuten van het stadscentrum van het prachtige middeleeuwse Troyes, in het hart van de Champagne-Ardenne. Dit is de ideale plek om te wandelen en te picknicken met de hele familie. In dit park is er ook een dierentuin voor diegenen die van dieren houden en een speelterrein voor de kleintjes. Tip: Na de picknick is het een must de kathedraal te bezichtigen.

Aan de voet van de Rots van Solutré

De imposante rots is 493 meter hoog en een geologische zeldzaamheid. Installeer je hier aan de voet van de Solutré en geniet tijdens het knabbelen aan je broodje paté van een koele droge Pouilly-Fuissé. Deze wereldwijd bekende witte wijn vindt hier zijn oorsprong. Tip: neem een wijnkoeler mee om je fles lekker fris te houden in de hitte.

Het eiland van Noirmoutier (Île de Noirmoutier)

Noirmoutier is een berucht oud smokkelaarseiland voor de Franse kust in de baai van Bourgnef, even ten zuiden van de monding van de Loire. Admiraal Tromp bezette het eiland in 1674 en vanaf de 17e eeuw was het een groot aanvoercentrum van gesmokkelde tabak, die van overzee aangevoerd werd met Engelse en Hollandse schepen. Noirmoutier wordt ook wel "La Belle Hollandaise" genoemd, want de helft ligt hier onder de zeespiegel, getuige de zoutmoerassen. Dit eiland is verbonden met het vasteland via een brug of anders via de "Passage du Gois", een weg van 4 km, die tevoorschijn komt tijdens eb. Tip: bezoek de toeristische haventjes van Noirmoutier-en-l'Île en van L'Épine.

Er zijn dus genoeg bijzondere picknickplekken in Frankrijk. Pak je koffer en vul je mand maar vast want voor je het weet zit je in het zonnige Frankrijk op een prachtige plek te genieten van een heerlijke picknick. Of je nu voor cultuur of voor ontspanning gaat, er is voor ieders wat wils in Frankrijk. Benieuwd wat voor soort Frankrijk type jij bent? Klik dan hier en doe de test. Bon voyage!