Gaaf voor Kinderen

Belegering 1397 door de Hollanders zelf

alt

Het leven van Willem van Oostervant, zoon van de graaf van Holland, heeft veel weg van een Middeleeuwse soap. Als hij zijn verhaal vertelt, heeft hij op Slot Loevestein inmiddels de plaats ingenomen van voormalig kastelein Bruijsten van Herwijnen.

“Ik wist het zeker!” Willem van Oostervant slaakt een diepe zucht. “Hoewel zeer geliefd door mijn vader, als een van zijn raadsheren, wist ik dat we Bruijsten niet konden vertrouwen. We waren al een tijdje op zoek naar hem. Mij was ter ore gekomen dat hij geld had gestolen. Bruijsten trok zich terug op Slot Loevestein en vanuit het slot organiseerde hij rooftochten. We moesten hem tegenhouden…”

Wil je precies weten hoe de belegering is gegaan? Welke rol wapenschilden in de belegering speelden? Of Willem, Bruijsten heeft gevonden? En hoe hij de toekomst ziet? Bezoek dan in de zomervakantie Slot Loevestein, help Willem zijn verhaal te vertellen en laat de kinderen in een workshop een eigen familiewapenschild maken. www.slotloevestein.nl. (foto Marcel Köppen )