Gaaf voor Kinderen

Aviodrome Lelystad Airport is dé vliegtuighoofdstad van Nederland

Aviodrome Lelystad Airport is dé vliegtuighoofdstad van Nederland. Bezoekers herbeleven ruim tweehonderd luchtvaartjaren van begin tot eind. Voor een leuk dagje uit stijgen beleving en plezier hier gegarandeerd naar grote hoogte. Nergens anders dan bij Aviodrome in Lelystad kan de bezoeker vliegtuigen op zoveel manieren bekijken en voelen.

Startschot

Pasen is het startschot van het vliegseizoen. Voor deze feestelijke opening verkeert Aviodrome Lelystad Airport op Eerste en Tweede Paasdag in circussfeer. Met een bonte verzameling aan circus- en theateractiviteiten laat Aviodrome bezoekers op een andere manier kennismaken met de thema’s vliegen en luchtvaart.

Op zondag 31 maart en maandag 1 april beleven bezoekers van Aviodrome, zowel jong als oud, het echte circusgevoel. Op deze dagen is in het park, dat volledig in circusstijl is aangekleed, de première van de gloednieuwe slapstick voorstelling van FlyingCircus.nl te zien. Deze theatervoorstelling met gebarenspelact heeft als doel om de luchtvaart vanuit het circusperspectief te bekijken.

 

De interactieve voorstelling wordt afgewisseld met onder meer een workshop jongleren, koorddansen, diabolo, acrobatische acts, meeleeftheater en het bouwen van vliegtuigen door Modelbouw Club Nederland. Daarnaast verzorgt een groep jonge circusacrobaten onder begeleiding van Pinilotta Circus- en Variété Acts een bijzonder optreden. In het theater van Aviodrome vindt bovendien een Aeromusical plaats, een luchtdans van modelvliegtuigjes op muziek.

Voor het startschot van het vliegseizoen zijn tijdens de paasdagen verschillende bijzondere en gekleurde vliegtuigen te gast en kunnen bezoekers tegen betaling een rondvlucht met een sportvliegtuig maken. Deze rondvluchten worden vanaf het paasweekend elk weekend en in de schoolvakanties aangeboden. www.aviodrome.nl