Gaaf voor Kinderen

Braziliaans feest in Tropenmuseum Junior

Denk jij nog steeds dat een museum saai is? Nee toch… ik ben inmiddels al in zoveel ontzettend gave musea geweest waar je als kind van alles kunt doen. Musea zijn gaaf! Leuk en leerzaam tegelijk. Maar waar je écht veel kunt doen als kind, of eigenlijk zonder je ouders op stap gaat in het museum, is Tropenmuseum Junior in Amsterdam. Wauw, wat een feest is dat!

Brazilië

Het thema is al een poosjes Brazilië en dat komt goed uit… want de wereldkampioenschappen voetbal worden in dit land in juni gespeeld. Ik heb er veel meer over geleerd bij het Tropenmuseum Junior. Trouwens, niet alleen over voetbal hoor! Juist ook over de muziek (ik heb er zo tof op een grote trom geslagen) en de carnavalsattributen en –kostuums. Ik heb er gedanst, gelachen, frisse limo gedronken en ontzettend veel plezier gehad. Bijzonder vind ik de ruimte waar meubels staan van frisdrankflessen, zelfs de muren zijn van deze plastic flessen. Ik heb er ook uren zitten knutselen. Ik heb uit een plastic fles zelf een mier gemaakt. Maar je kunt nog veel meer knutselen bij Tropenmuseum. Ik heb nog nooit op zo'n leuke manier de wereld ontdekt!

MixMax Brasil

In Tropenmuseum Junior is een Braziliaanse kunstenaarswijk nagebouwd vol dans, muziek en recyclekunst. Tijdens de speciale WK programma's Copa MixMax Brasil kun je dansen, muziek maken en een WK-cup of andere voetbalattributen 'upcyclen', net als de recyclekunstenaars uit Brazilië. Families met jongere kinderen kunnen een speciale Copa MixMax Brasil familietour volgen en ontdekken de persoonlijke verhalen die schuilgaan achter het Braziliaanse voetbal en ervaren hoe het is om tijdens het WK in Brazilië te zijn. Op zaterdagen zijn de Braziliaanse voetbalsferen voor iedereen te proeven - voor jong en oud, met en zonder kinderen - tijdens het Open Huis. Dit moet je meemaken!

Copa MixMax Brasil is tot en met de WK finale (13 juli 2014) elk weekend en tijdens schoolvakanties te bezoeken. www.tropenmuseumjunior.nl Meer weten over Amsterdam? Bezoek dan www.iamsterdam.com.