Gaaf voor Kinderen

Overspoeld in het Zuiderzeemuseum

In Noord-Holland (bij ons dus) valt de voorjaarsvakantie van 27 februari tot en met 6 maart. In onze zoektocht wat we in deze vakantie gaan doen komt het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen om de hoek kijken. In de vakantie zijn er extra activiteiten, zoals op de zolder van de tentoonstelling ‘Door het oog van Springer’ kan er door jong en oud geknutseld worden. Je pimpt hier een bril tot een waar kunstwerk of maak een perspectiefschilderijtje in 3D. De knutselactiviteiten vinden plaats in het binnenmuseum, dat van 10.00 uur tot en met 17.00 uur geopend is (knutselen is van11.00 tot en met 16.00).
Grote overstroming
Maar er is meer! Je kunt in het Zuiderzeemuseum overspoeld worden door leuke informatie. In 2016 zelfs bijna letterlijk want het thema ‘water’ staat centraal. Het is dan namelijk honderd jaar geleden dat het Zuiderzeegebied voor het laatst is getroffen door een grote overstroming. In het buitenmuseum ontdek je vanaf zaterdag 26 maart niet alleen wat de impact van deze watersnoodramp toen was, maar ook hoe waterbewust Nederland nu is.
Straks, als het beter weer is is het waterdoepark the place to be voor families. Lees meer over de Waterwerken door hier te klikken. (foto: Frank Bedijs)

 

 


Het Zuiderzeemuseum richt zich op de cultuur van het voormalige Zuiderzeegebied en het huidige en toekomstige IJsselmeergebied. In het buitenmuseum staan authentieke panden uit dorpen rondom de voormalige Zuiderzee. Hier komt jong en oud in aanraking met de Zuiderzeecultuur. Zo kunnen bezoekers een touw slaan, op bezoek bij Urker inwoners of mee-eten in een huishouden van 1920. In het binnenmuseum maken bezoekers kennis met kunst, cultuur en erfgoed van voor en na de afsluiting van de Zuiderzee. Ook is er een schepenhal vol historische boten.


In 2013 en 2014 riepen bezoekers van beoordelingssite Zoover het Zuiderzeemuseum uit tot het beste museum van Nederland. Leden van de ANWB riepen het museum uit tot het Leukste uitje van Noord-Holland. Meer info: www.zuiderzeemuseum.nl

 

Maak kans op 4 entreekaarten voor het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen.
Beantwoord voor 26 februari 2016 de vraag.
Vraag: wat kost het om een perspectiefschilderijtje in 3D te knutselen?