Gaaf voor Kinderen

Op safari in een stoomtrein

Reis terug in de tijd bij de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik. Deze zomer kunnen kinderen van 5 tot 12 jaar op Stoomsafari, een unieke belevenis. De Stoomsafari is een ontdekkingstocht naar alles wat met stoomtrams te maken heeft. Aan het begin van de safari krijgen kinderen een Stoomsafari koffer met een speurtocht en leuke opdrachten, langs de collectie van het museum en natuurlijk is er een programma waarbij zij actief mee mogen doen met het vervoer per stoomtram.


Leerzaam voor kinderen 
Kinderen leren zowel voor, tijdens als na de spannendste tijdreis de locomotieven, stations en wagens beter kennen. Lekker ongedwongen en spelenderwijs. Tijdens de Stoomsafari mogen kinderen actief deelnemen. Zo mogen zij een sein of wissel bedienen bij de seinhuiswachter en echte kolen stoken op de stoomlocomotief (lekker warm!). En wat te denken van de conducteur helpen met het knippen van de kaartjes; meekijken met de schipper van de boot over het IJsselmeer; het sorteren van de post in het speciale postrijtuig bij de postconducteur en meehelpen met de goederenarbeider met het in- en uitladen van de goederen. Natuurlijk wordt er ook verkleed. Je kunt je verkleden als een reiziger van 100 jaar geleden bij de Ot & Sien verkleedjuffrouw.

 

AFGELOPEN - Maak kans op gratis entreekaarten!

 

Gratis Stoomsafari koffer
Alle kinderen krijgen gratis een Stoomsafari koffer bij de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik. Zij kunnen deze ophalen op het tramstation in Hoorn in de speciale houten kiosk op het stationsplein, maar ook aan boord van de boot en het station te Medemblik. Na een bezoek aan de Museumstoomtram weten zij wat er vroeger met deze vervoersmiddelen gedaan werd.
Zelf ervaren? Maak kans op gratis kaarten.
Gaaf voor Kinderen mag 10 x 2 dagkaarten (1 volwassene en 1 kind) voor de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik weggeven.

 

Prijzen & openingstijden 
De Stoomsafari is gratis voor bezoekers van de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik. Het museum, de werkplaats en de winkel van de Museumstoomtram zijn geopend vanaf een uur voor het vertrek van de eerste tram en tot een uur na binnenkomst van de laatste tram die dag. De winkel is tevens tijdens kantoortijden geopend, deze zijn van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur.


Maak kans op 2 dagkaarten (1 volwassene en 1 kind).

 

Bekijk hiervoor het filmpje op de website van www.stoomtram.nl of klik meteen op het filmpje.

 

Vraag: Welke kleur heeft het shirt van het kindje wat kolen mag scheppen.
Noteer je antwoord voor 23 juli op het formulier en noteer ook nog even wat jou zo leuk lijkt tijdens de Stoomsafari.

 

Prijs is alleen geldig bij de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik tijdens de reguliere dienstregeling, zie hiervoor www.stoomtram.nl.