Gaaf voor Kinderen

Mexicaans Halloween in Burgers’ Zoo

Kom van 15 tot en met 30 oktober 2016 Día de los Muertos vieren in de overdekte Desert van Burgers’ Zoo! Dit Mexicaanse feest van lachende schedels en kleurrijke skeletten valt in dezelfde periode als het Amerikaanse Halloween, maar is veel kleurrijker, vrolijker, muzikaler en historischer. Día de los Muertos is geïnspireerd op de culturen van de Azteken en Maya’s, die hun overleden voorouders en andere familieleden jaarlijks met speciale ceremonies eerden. Día de los Muertos is bovendien geschikt voor alle leeftijden, want het is veel minder eng dan Halloween. Geniet in de Mexicaanse rotswoestijn van spectaculaire lichtbeelden en heerlijk eten en drinken. Ontdek in en rond de Desert overal feestelijk versierde lachende schedels en kleurrijke skeletten.


Día de los Muertos in Burgers’ Zoo
De rotswoestijn Burgers’ Desert is geïnspireerd op de Sonora- en Mojave-woestijnen van het noorden van Mexico en het zuidwesten van de Verenigde Staten. Tijdens Día de los Muertos, van 15 tot en met 30 oktober 2016, zijn overal in de Desert kleurrijke skeletten, lachende schedels en andere thematische poppen en lichtfiguren te ontdekken. Ook buiten in het park op de route van de hoofdingang naar de Desert zijn overal bijzondere figuren te ontdekken, waaronder een reusachtig, meterslang skelet als opvallende ‘eyecatcher’ en fotolocatie. Geniet van heerlijke Mexicaanse gerechten en de bijzondere, vrolijke sfeer van dit exotische evenement.
Door al deze indrukken zou je bijna vergeten dat er nog veel meer te zien is in de Zoo, met z’n Safari, Rimba, Bush, Mangrove, Desert en Ocean.

 

 


Tijdens Día de los Muertos is Burgers’ Zoo dagelijks geopend van 9.00 tot 19.00 uur. Alle informatie is te vinden op www.burgerszoo.nl/diadelosmuertos.