Gaaf voor Kinderen

Het Pietendorp in Enkhuizen

Op zaterdag 25 november, zondag 26 november en zondag 3 december 2017 is het feest in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Op deze dagen nemen meer dan 150 Pieten hun intrek in het buitenmuseum. Havenpieten, Muziekpieten, Molenpieten, Selfiepieten en Pakhuispieten, ze zijn er allemaal weer. Dat betekent huizen vol met pakjes en een pepernotenbakkerij die op volle toeren draait. Ieder kind is welkom en kan ook dit jaar helpen bij de voorbereidingen voor het vieren van de verjaardag van Sinterklaas.

Stoelendanspiet
Overal in het buitenmuseum zijn er verschillende activiteiten voor jong en oud. Doe mee aan de stoelendans bij de Stoelendanspiet of luister naar een verhaal van de Voorleespiet, race mee met de vliegende pietenrace, kom Amerigo aaien in de stal en oefen met lopen op de daken. Kleine Hulppieten kunnen een pietentraining volgen. Zij leren hier niet alleen pakjes te gooien, maar ook door de schoorsteen af te dalen. Zo wordt elk Hulppietje niet alleen een Schoorsteenpiet, maar ook een echte Superpiet! Speel Lingo in het Chocoladeletterpakhuis en win een zalige chocoladeletter.

De enige echte Pakjesboot
Tijdens het Pietendorp leggen twee pakjesboten aan in de havens van het museum. Pakjesboot 10 en Pakjesboot 12; de laatste alleen op zaterdag 25 en zondag 26 november. Pakjesboot 12 is de enige echte boot van Sinterklaas, bekend van televisie. Je mag een kijkje in de pakjesboten nemen, zo zie je hoe de Pieten en Sint hun oversteek maken van Spanje naar Nederland én weer terug.

Gaaf voor Kinderen is dol op het Pietendorp! Wij zijn dan ook blij dat we 2 entreekaarten voor volwassenen en 2 kaarten voor kinderen weg kunnen geven. 

 


Kaartverkoop en informatie
Het Pietendorp is op zaterdag 25, zondag 26 november en zondag 3 december geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Het Zuiderzeemuseum adviseert om vooraf kaarten voor het Pietendorp via www.pietendorp.nl te kopen.

Tot en met 18 november loopt de voorverkoop, waarbij een ticketprijs met korting geldt. Mensen met een Museumkaart of BankGiro Loterij VIP-kaart en Vrienden van het Zuiderzeemuseum hebben gratis entree en hoeven vooraf geen kaartjes te reserveren.AFGELOPEN - Maak kans op 4 entreekaarten (2 volwassenen en 2 kinderen).

Vragen: 

1. In welke plaats is het Pietendorp te vinden?

2. Noem nog een gave winactie op GaafvoorKinderen.nl.

Je kunt tot 20 november 2017 meedoen.

De kaartjes zijn verzonden aan A. de Jong in Amersfoort.