Gaaf voor Kinderen

Herfstvakantie tip 3: Vind geluk in het Afrika Museum

"Geluk moet je soms een handje helpen", wordt vaak gezegd. In verschillende Afrikaanse culturen wordt deze daad bij het woord gevoegd en probeert men het geluk naar zich toe te trekken. Bijvoorbeeld met krachtbeelden, amuletten en orakels, maar ook door de voorouders of goden te raadplegen.
In de herfstvakantie vertelt het Afrika Museum in Berg en Dal met een speciaal kinderprogramma alles over deze wereldwijde zoektocht naar het geluk.
Geluk wereldwijd
Oktober is de nationale Maand van de Geschiedenis, en het centrale thema dit jaar is geluk. Tijdens de herfstvakantie sluit het Afrika Museum aan op dit thema met speciale programma’s voor kinderen. Twee weken lang leer je in het Afrika Museum alles over hoe geluk wereldwijd wordt ervaren en welke belangrijke rol dit speelt in verschillende culturen.
Rondje Geluk
Tijdens de rondleiding Rondje Geluk, langs objecten in het museum die allen een rol spelen bij het vinden van geluk, ontdek je alles over deze zoektocht. Ga daarnaast creatief aan de slag en maak je eigen gelukstatoeage of –stempel met Ghanese Adinkra symbolen tijdens een van de workshops. En het is wetenschappelijk bewezen: muziek maakt gelukkig, ontdek in de workshop body percussie hoe je ook met je eigen lichaam muziek kunt maken.
 
Kijk voor het complete programma-overzicht op www.afrikamuseum.nl