Gaaf voor Kinderen

Herfstvakantie tip 4: verhalen in het Maritiem Museum

In de herfstvakantie kunnen bezoekers van het Maritiem Museum Rotterdam op avontuur met een kapitein van de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC). Kapitein Uilke Barends neemt zijn publiek aan de hand langs de onbekende werelden en verhalen in tentoonstellingen. Deze speciale rondleiding is onderdeel van het herfstvakantie-programma in het museum, van zaterdag 14 t/m zondag 22 oktober.

Wonen op water
Wist je dat een reis van Europa naar Azië vroeger wel negen maanden duurde? Heb je enig idee wat er allemaal gebeurt op de bodem van de Noordzee? En wat weet je eigenlijk over de Engelse kaping die het einde betekende voor de VOC? Het Maritiem Museum geeft bezoekers vaker een inkijkje in werelden die voor velen onbekend terrein zijn, zoals de offshore sector in de ‘Offshore Experience’ of de wereld van woonbootbewoners in ‘Wonen op water’, maar tussen zaterdag 14 en zondag 22 oktober doet het museum daar nog een schepje boven op.
Op avontuur met een VOC-kapitein
In de herfstvakantie kunnen bezoekers vanaf 8 jaar mee op avontuur met een levensechte VOC-kapitein: Uilke Barends. Hij lijkt zo uit de nieuwe expo ‘How we ditched the Dutch’ of familietentoonstelling ‘Expeditie Knappe Koppen’ gestapt, twee tentoonstellingen in het Maritiem Museum over de VOC. De kapitein neemt zijn publiek aan de hand langs de exposities in een reis van twintig minuten. De rondleiding start op dinsdag 17, woensdag 18 en donderdag 19 oktober steeds om 12.00 uur, 13.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur.
Luisterverhalen of verfworkshop
Bezoekers tot 8 jaar luisteren, op maandag 16 oktober of vrijdag 20 oktober, naar de verhalen van Professor Plons, die er op uit trekt naar vreemde, verre oorden. Voor wie liever creatief aan de slag gaat, vindt op één van de schepen in de museumhaven dagelijks tussen 12.00 en 16.00 uur een workshop (8+) plaats. Daar wordt geschilderd met onzichtbare verf, zodat ieder getekend verhaal ook echt onbekend blíjft. Behalve een entreeticket voor het museum zijn er geen extra kosten verbonden aan deze activiteiten. Het Maritiem Museum is in de herfstvakantie ook op maandag geopend.