Gaaf voor Kinderen

Kerstvakantie tip: vragen stellen aan échte Kamerleden


Op 28 en 29 december 2017 zet ProDemos de deuren wagenwijd open voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Al knutselend, spelend en luisterend ontdekken kinderen in Kinderrijk hoe de Nederlandse democratie werkt, wat de rol van de koning is en hoe je ook zelf politicus kunt worden. In Kinderrijk kunnen kinderen al hun vragen stellen aan Kamerleden.
Tijdens deze Kinderrijk komen Tweede Kamerleden Evert Jan Slootweg (CDA), Machiel de Graaf (PVV) en Martin Wörsdörfer (VVD) langs voor vraaggesprek.
De koning 
Iedere editie heeft een ander thema. Deze kerstvakantie staat de Koning centraal. Onder het motto ‘Leve de Koning’ kunnen kinderen zien waar de troonrede wordt voorgelezen, een selfie maken met ‘onze’ Willem-Alexander en knutselen aan een nieuw kapsel voor de koning.
Programma
Andere onderdelen zijn de kinderrondleiding naar de Ridderzaal, de muziektheatervoorstelling ‘100 jaar kiesrecht’ en het Democratielab. In het DemocatieLAB kunnen kinderen vanaf een jaar of 10 hun eigen mening onderzoeken. Hoe ver mag je bijvoorbeeld gaan om te demonstreren?
Kinderrijk is het leukst voor kinderen van 6 tot 12 jaar. 
Praktische informatie
Waar? ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat
Hofweg 1, 2511 AA in Den Haag
Wanneer? Donderdag 28 december en vrijdag 29 december.
Voor kaarten en meer informatie: www.prodemos.nl/kinderrijk