Gaaf voor Kinderen

Voorjaarsvakantie: ga op reis naar... Het Scheepvaartmuseum

Het Scheepvaartmuseum zie je al van grote afstand. Voor de deur ligt in het water een replica van het VOC-schip de Amsterdam, hét pronkstuk van het museum. Wil jij het met eigen ogen zien? Lees vooral verder, want Gaaf voor Kinderen mag 4 entreekaarten weggeven!
Natuurlijk is er nog veel meer te zien in het Scheepvaartmuseum. In de voorjaarsvakantie 2018 bijvoorbeeld:
Teken mee aan Blaeu's wereldkaart
Tijdens de weekenden in de voorjaarsvakantie tekenen jong en oud mee aan een kopie van de wereldkaart van Joan Blaeu, die nog veel groter is dan het origineel. De kaart van 100 m2 bestaat uit 304 vlakken. Iedereen tekent een deel van de kaart. Zo wordt de kaart door de hulp van bezoekers steeds groter. De bijzondere details van de kaart van Blaeu, zoals een lama, een gordeldier, olifanten, struisvogels en zeemonsters komen als pop-up object in de kaart tot leven. Aanmelden? Op de dag zelf bij de kassa in het museum (beperkte capaciteit).
Kleuterprogramma: de Reddende Rattendokters
Een nieuw avontuur van Rinus de Rat, de mascotte van Het Scheepvaartmuseum. Dit keer is Rinus wat verdrietig want hij is ver van huis. Hij vraagt om hulp van onze jongste bezoekers; de reddende rattendokters (voor kinderen vanaf 3 jaar). Van 26 februari t/m 2 maart om 11.45 en 13.45 uur, voor iedereen vanaf 3 jaar. Even bij de kassa in het museum op de dag zelf aanmelden. 
AFGELOPEN - Maak kans op 4 entreekaarten voor het Scheepvaartmuseum! 
Virtuele tijdreis: Dare to Discover
De virtual reality tijdreis Dare to Discover is te zien aan boord van het VOC-schip Amsterdam. Je maakt een vlucht over de historische haven van Amsterdam in de Gouden Eeuw en ervaart hoe het Zeemagazijn - het huidige museum - ontstaan is. De VR is voor kinderen vanaf 8 jaar en is gratis te bezoeken met een geldig museumentreebewijs.
Gratis kijk- en ontdektocht
Deze voorjaarsvakantie kunnen families op ontdekking gaan in de tentoonstelling Gamechangers (geschikt voor kinderen van 6-12 jaar). Deelnemers maken bovendien kans op een leuke prijs!
Laatste kans: De Zeereis
De Zeereis is een spannend virtueel avontuur op zee, dwars door alle tijden heen (geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar). Tijdens de voorjaarsvakantie vertrekt De Zeereis voor het laatst. Elk avontuur vertelt het verhaal achter één van de voorwerpen uit de collectie van Het Scheepvaartmuseum.
Familieverhaal: Heimwee!
Iedereen kent het en sommige mensen hebben er echt last van: heimwee. Heimwee gaat over afscheid nemen, elkaar missen en het verlangen om elkaar weer in de armen te kunnen sluiten. In De Zeereis zit een verhaal van de jonge Gerrit die terugverlangt naar huis. Aan de hand van zijn brieven vertelt een museumgids een ontroerend verhaal voor jong en oud. Voor tissues wordt gezorgd!
Van 26 februari t/m 2 maart om 12.30, 12.45, 13.00 en 13.15 uur. Voor iedereen vanaf 8 jaar oud.
De voorjaarsvakantie is van 24 februari t/m 4 maart 2018. Ga mee op reis en kijk voor het hele programma op Hetscheepvaartmuseum.nl/voorjaarsvakantie.
 
Maak kans op 4x gratis entree voor het Scheepvaartmuseum in Amsterdam.
Beantwoord voor 20 februari 2018 de twee vragen:
1. Bekijk op www.hetscheepvaartmuseum.nl de tentoonstellingen speciaal voor families met kinderen. Noteer minimaal 1 titel van een familietentoonstelling.
2. Kom Gaaf voor Kinderen volgen op Facebook en laat in je reactie bij het bericht achter in welke stad het Scheepvaartmuseum te vinden is.
 

De winnaar heet...

B. Versluis uit Asperen.