Gaaf voor Kinderen

Dertig bewegende dino’s!


Heb jij wel eens een dino geaaid? Of, gruwel, je hoofd in een bek van een dino gestoken? Bij de rondreizende tentoonstelling Jurassic Kingdom kán dat allemaal. Er zijn dertig bewegende dino’s op ware grootte. Spannend!
EN GAAF NIEUWS... Op GaafvoorKinderen.nl geven we onderaan de tekst een familieticket voor Jurassic Kingdom weg!
Dino’s komen tot leven
De één vind dino’s gruwelijk (eng of juist gaaf), de ander is zwaar gefascineerd door dino’s. Feit is dat dinosauriërs zijn uitgestorven. Hoewel je dat niet zou zeggen als je langs de dertig levensechte dino’s van Jurassic Kingdom loopt. Na succesvolle edities in het Verenigd Koninkrijk is de rondreizende tentoonstelling Jurassic Kingdom van 7 tot en met 29 juli 2018 in het Beatrixpark in Schiedam te zien. Een brullende tentoonstelling voor jong en oud, met levensechte, geanimeerde dinosauriërs. (foto: Martin Shields)
Terug naar de prehistorie
In het Beatrixpark in Schiedam reis je deze zomer meer dan 65 miljoen jaar terug in de tijd en waan je je tussen de levensgrote dinosauriërs. Met meer dan dertig bewegende dino’s, inclusief zwaaiende staarten en brullende geluiden, biedt Jurassic Kingdom een spectaculair dagje uit voor het hele gezin. Sta oog in oog met de indrukwekkende, levensgrote replica’s van de reusachtige Tyrannosaurus Rex en Triceratops Bekijk de strijd tussen de Deinonychus en Tenontosaurus, of maak kennis met de zachtaardige, zestien meter lange, Diplodocus.
Langs een uitgestippelde route van zo’n zestig minuten (afhankelijk van hoe snel je loopt of rent!) staat een educatief centrum waar ouders en kinderen zich kunnen laten informeren over het leven van de dino’s. Het leerzame deel van de tentoonstelling is geschreven door Dean Lomax, paleontoloog en erkend wetenschapper aan de Universiteit van Manchester. 
 

Dagje dino's
De kleinste bezoekers kunnen zelf als paleontoloog aan de slag in een heuse opgravingsplek. Daarnaast kunnen echte dinofans deelnemen aan een virtual reality ervaring: ga een gevecht aan tegen een ‘echte’ dinosauriër of neem plek in een rit in de virtuele dino-achtbaan.
Naz Kabir, event- en marketing directeur van Weli Cultural Alliance: “Ik denk dat bijna iedereen van dinosauriërs houdt. Je hoeft alleen maar naar kinderboeken en Hollywoodfilms te kijken om te zien hoe populair deze wezens zijn. Ze blijven één van de meest mysterieuze schepsels uit de geschiedenis. En hoewel we ze nooit meer tot leven kunnen brengen, kunnen we ze wel zo goed mogelijk namaken. Dat is wat Jurassic Kingdom doet: het staat voor lol, avontuur en educatie. We kijken ernaar uit om de dino’s voor het eerst naar Nederland te brengen!”
Informatie over Jurassic Kingdom
Locatie: Beatrixpark, Schiedam
Openingstijden: 7 tot en met 29 juli 2018
woensdag t/m zondag van 10:00 – 18:00 uur, laatste entree om 17:00 uur
Website: www.jurassickingdom.uk/nl/
 
AFGELOPEN - Maak kans op een familieticket voor Jurassic Kingdom in Schiedam.
De ticket is voor 4 personen, waarvan max 2 volwassenen.
 
Vragen:
1. Op welke camping in Frankrijk heeft GaafvoorKinderen.nl het erg naar de zin gehad? Tip: je leest onze campingervaringen bij 'op stap'. 
2. Waarom wil jij graag naar Jurassic Kingdom?
Je kunt tot 25 juni 2018 meedoen.
 

De kaarten zijn naar Ingrid H. in Almelo.