Gaaf voor Kinderen

Activiteiten in Verzetsmuseum Amsterdam

Het Verzetsmuseum Amsterdam is een mooie bestemming voor een dagje uit tijdens de kerstvakantie. Naast de permanente tentoonstelling over Nederland tijdens de bezetting en het Junior Verzetsmuseum is de tentoonstelling Explosiegevaar! wegens succes verlengd, en organiseert het museum extra activiteiten voor jong en oud.
Veel bezoekers waren tot tranen geroerd over de tentoonstelling Explosiegevaar!: “kippenvel”, “huiveringwekkend goed”, “aangrijpende onderdompeling in een meeslepend verhaal.” Deze tentoonstelling is nog te zien tot en met 6 januari 2019.
 
Explosiegevaar!
De tentoonstelling Explosiegevaar!, over de aanslag op het Amsterdamse bevolkingsregister in 1943, is nog tot en met 6 januari 2019 te zien. Bezoekers leven mee met de zes kunstenaars die de aanslag beraamden: Gerrit van der Veen, Willem Arondéus, Frieda Belinfante, Willem Sandberg, Johan Brouwer en Koen Limperg. Met een 3D audiotour, ingesproken door Eric Corton, lopen bezoekers van kamer naar kamer door een levensgroot stripverhaal.
Ontmoet de echte Jan
Op donderdag 27 december van 13.00 tot 15.00 uur is een medewerker van het museum aanwezig met een koffer spannende spullen uit de oorlog, die kinderen mogen aanraken. Natuurlijk wordt er ook van alles over verteld.
Koffer met ‘echte spullen’
Eén van de personen in de Verzetsmuseum Junior is Jan. Zijn ouders zaten in het verzet. Op woensdag 3 januari is Jan van 13.00 tot 15.00 uur aanwezig in het museum. Dan kunnen kinderen en andere geïnteresseerden hem alles vragen over zijn ervaringen in de oorlog. Bijvoorbeeld, waarom ze bij Jan thuis een piloot in de kerk verstopten? Waarom hij moest onderduiken? En of hij het moeilijk vond om altijd zijn mond te houden?
Escape game Explosiegevaar! 
Op donderdag 27 december kunnen bezoekers van 11:00 tot 17:00 uur opnieuw de escape game Explosiegevaar! spelen. Wat is er allemaal nodig voor de aanslag op het bevolkingsregister? Wie lukt het om in tien minuten de juiste spullen te verzamelen om de aanslag tot een succes te maken.
Toegang: €13 / €7 (Museumkaart, CJP), inclusief toegang tot het museum
Kaartverkoop: tickets.verzetsmuseum.org/escapegame