Gaaf voor Kinderen

Op avontuur door het Maritiem Museum

Bezoekers van het Maritiem Museum Rotterdam kunnen in de kerstvakantie oog in oog komen te staan met een echte robot. Het museum staat van 22 december t/m 6 januari namelijk in het teken van ontdekkingsreizen en er is dagelijks een speciale familierondleiding door een slimme robot.
Op ontdekkingsreis in de kerstvakantie... 
Ontdek welke eigenschappen je nodig hebt om een ontdekkingsreiziger te worden in ‘Expeditie Knappe Koppen’ met astronaut André Kuipers. Maar je kunt de wereld ook op andere manieren ontdekken: bijvoorbeeld vanuit een luie dekstoel op een cruiseschip in ‘Zeekastelen’.
Er zijn verschillende themaworkshops te volgen en iedere dag vindt de robotrondleiding plaats, vanaf 14.00 uur. Deze tour duurt 40 minuten.
Tekenen als een ontdekkingsreiziger
Bij een workshop op 27 december en 4 januari leren kinderen een landkaart tekenen. In de tijd van de Verenigde Oost-Indische Compagnie bestond het fototoestel nog niet. Wie op reis een nieuwe plant, een onbekend dier of iets anders tegen kwam, moest het heel precies natekenen. Ook zee- en landkaarten werden met de hand getekend. De cartografen tekenden wat ze zagen, maar gebruikten ook hun fantasie. Welke vorm krijgt het land? Zijn er vulkanen of bijzondere dieren?
Welke wereld ontdek jij?
Op 28 december, 2 en 3 januari maken kinderen, bij een andere workshop, hun eigen verrekijker of fototoestel. Dat zijn belangrijke apparaten voor moderne ontdekkingsreizigers. Als de verrekijker of het fototoestel af is, kunnen de kinderen op ontdekkingstocht gaan door het museum en de museumhaven.
Museum van het jaar
Begin dit jaar won het Maritiem Museum de BankGiro Loterij Museumprijs. Daarom mag het zich ‘museum van het jaar’ noemen.