Gaaf voor Kinderen

Kinderen aan boord

alt

Vorige zomer ben ik een paar dagen met opa en oma op de zeilboot mee geweest. Echt gaaf! Als ik aan boord stap moet ik meteen een reddingsvest om en ook als ik in de haven speel draag ik dat knaloranje ding. Geeft niet hoor, ik vind het wel stoer. In de haven van Enkhuizen is een leuke speeltuin en vlakbij is het Zuiderzee Museum waar ik met oma ben geweest.
We gingen natuurlijk stukje varen, of beter gezegd zeilen. Dat is kicken. Als ik groter ben (want ik ben nu net 6) gaat opa mij leren zeilen. Zeker nu we dat handige boek De kinderen aan boord vaargids hebben, weet ik nog meer over boten. Er staan niet alleen veel veiligheidstips in, ook een leuk voorbeeld over zeilen met kinderen zonder eigen boot en heel veel tips om te doen met kids. Zoals krabben vangen, logboek bijhouden, je eigen vlag maken etc. Maar ook en supertip over luisterboeken aan boord voor onderweg. Handig!

Leukste havens

Oma heeft het deel De leukste havens voor kinderen uitgebreid gelezen. Dat is pas prettig. Hier staan tientallen havens waar het goed toeven is voor ons. Kijk, Terschelling is altijd gaaf, maar ik wist niet dat Stavoren ook leuk voor ons is (met een treinrit naar Sneek). Gewoon een gaaf boek dus om aan boord te hebben. Enneh, ook handig om tijdens de wintermaanden thuis te lezen, want er staat echt veel info in. Dan heb je ook vast nog wel even tijd om naar de site www.kinderenaanboord.nl te surfen voor nog meer trucs en tips (hier kun je ook het boek kopen).