Gaaf voor Kinderen

Eerste vliegvakantie met de kids

Gaaf voor Kinderen ontvangt zo nu en dan een spontane reactie van lezeressen. Dat is altijd gaaf! Zeker als de tekst ook nog eens geplaatst mag worden. Marstyle heeft dit voor ons geschreven: Manlief zit er aardig doorheen met zijn stressvolle baan, dus ik ben me al weken aan het verlekkeren aan alle vakantieparken in Nederland. Welke is net even goedkoper, welke heeft de leukste extraatjes, de mooiste huisjes? Ergens in april zouden we gaan. De man maakt echter een statement: “Ik wil zon! Zullen we toch niet gaan vliegen?” Voor we kinderen kregen bespraken we samen – na vliegreisjes met krijsende kids aan boord - dat we dit pas zouden doen als ze groter waren. Maar oh, ik krijg de kriebels. Heerlijk zon! Hoe fijn zou dat zijn? De meiden zijn nu 1,5 en 3, dus het zou best kunnen. Ze lopen zelf, geen gedoe meer met flesjes, tuitbekers en ander babygeneuzel. Ik ben om! 

 

Op naar het reisbureau

Broertje en schoonzus vertrekken binnenkort naar Egypte, maar ik lees op internet berichten over negatief reisadvies. Op naar het reisbureau met de vraag om zon, goedkoop maar wel 5-sterren all inclusive, maximale transfertijd vanaf het vliegveld een half uurtje vanwege de meiden én alles behalve Egypte. De kaders zijn gesteld. Afijn, ik kom thuis met een fantastische aanbieding van Hotel Resort Jungle Aquapark in… Hurghada Egypte. De jongste is nog gratis en de reis is mega afgeprijsd als we in maart al vertrekken. Over 3 weken…

We zijn er nog niet

Maar goed, dan heb je de reis geboekt en vertrek je op heel korte termijn. Er moeten paspoorten komen voor de meiden, maar vanwege nieuwe paspoortregels kan dat op een aantal dagen niet en de levertermijn is een week. Eeps! Eerst nog pasfoto’s maken ook. Vaccinaties moeten de meiden ook. Die van ons zijn nog geldig gelukkig. Ping ping… 70 euro armer aan spuiten en nog 30 euro huisartskosten. De jongste kreeg namelijk nog even snel waterpokken en daarvoor moeten we een verklaring van niet-besmettelijkheid hebben voor de luchtvaartmaatschappij. Waterproof zonnebrandcrème hoge factor is noodzakelijk, een flesje bij de apotheek (in maart nog niet in de supermarkt verkrijgbaar) kost minimaal 15 euro. Earplanes schaffen we ook aan. Blijkt in het vliegtuig waardeloos want de meiden gooien ze weg. Taxibusje geregeld om ons naar de luchthaven te brengen. Fijn, want we mogen onze eigen kinderzitjes meenemen en die bewaren ze voor als ze ons weer komen oppikken. Retourtje Schiphol kost 120 euro. Ja ja, trek maar wat extra budget uit naast de reiskosten. Het tikt lekker aan. Zomerhoedjes, waterschoentjes, zonnebrilletjes, kinderentertainment, korte broeken in de juiste maat… Mama shopt zich last-minute in het zweet.

Het was het waard

Al met al was dit het meer dan waard. Onze eerste vliegvakantie met de meiden was geweldig! De vlucht was net iets te lang, maar op het resort hoefden we alleen te puzzelen met slaapjes en welk restaurantje wanneer open was. Heerlijk gezwommen en tijdens de slaapjes kon dat ook in het (niet-verwarmde) zwembad naast ons huisje en genoten met elkaar. De oudste bleek een waterratje! En we hebben mijn jongste de herinnering van haar leven gegeven, ze heeft het er nog steeds over… ze heeft Dora een handje gegeven!