Gaaf voor Kinderen

Corteo is een gaaf sprookje (in de lucht)

alt

 

Gaaffff, ik ben naar Corteo – de show van Cirque du Soleil – geweest. De grote witte tent staat weer naast de Amsterdam ArenA en dát is al een attractie op zich. Er zijn avond- en matinee voorstellingen, dus ideaal met het gezin. Zo kwam ik via de VIP (tapis rouge noemen ze het bij Cirque du Soleil) tent (met lekkere hapjes en drankjes) in de zaal. Er hangt een groot en prachtig beschilderd doek met engeltjes en circus-figuren. Ik kan niet wachten tot het gaat beginnen… en dan loopt er een paard (lees: twee verklede mensen) door het publiek. De clowns volgen. Hilarisch. De live muziek start en ik geniet vanaf de eerste seconde.

Vliegen

Het verhaal is op zich wat triest, namelijk een begrafenis. De overledene ziet zijn eigen afscheid, maar dat maakt het magisch. Er vliegen engeltjes door de lucht, over zijn bed. Het doek gaat omhoog en de meest mooie act start: vliegende kunstjes aan kroonluchters. Adembenemend! Hoe doen ze dat toch altijd weer bij Cirque du Soleil, vernieuwende optredens. Ik kijk mijn ogen uit!

alt

Ook leuk, de muzikanten van het orkest zijn verkleed en lopen zo nu en dan door het publiek of op het podium. De act met van die sterke acrobaten is ook waanzinnig en ‘het kleine dametje’ aan grote ballonnen is lachwekkend… zij vliegt over het publiek. Oh ja, die fiets door de lucht is ook schitterend! Okay, de show speelt zich voor een groot deel in de lucht af, waardoor je steeds omhoog moet kijken, maar dat maakt het sprookjesachtig, mysterieus, magisch. De kostuums, de acts, de muziek, de hele entourage… alles klopt! Corteo moet je echt zien. www.cirquedusoleil.com